Vámügyintézés (EU-n kívüli országoknál)

Vállaljuk vámáruk export vagy import vámkezelését

Vámáruk export vagy import vámkezelés vámügyintézés

Vámügyintézés (EU-n kívüli országoknál)


Vámkezelés nemzetközi szállítmányozás esetén - Tesmore

A nemzetközi szállítmányozás, történjen az földön, vízen, vagy levegőben, egy igen összetett és bonyolult feladatrendszer, ahol nem elég ismerni a magyarországi jogszabályokat, de egyúttal tisztában kell lenni az Európai Unió, valamint az egyes célországok törvényeivel, szabályaival is. Szerencsére az Európai Unión belül mozgó termékekre nem alkalmaznak vámokat, mely megkönnyíti az uniós vállalkozásoknak a kereskedést, azonban itt is számos törvényi előírásnak kell megfelelni, ráadásul az EU-n kívüli országok esetében már bonyolultabb a helyzet.

Szolgáltatásaink


A Tesmore Logistic egy magyarországi családi vállalkozásként indult, mely mára már kinőtte a kezdeti kereteket, és az ország egyik legmagasabb színvonalat lépviselő logisztikai vállalkozássá avanzsálódott. Legfőbb szolgáltatási körünk a szállítmányozás és fuvarozás lebonyolítása üzletfeleink megbízásából, de emellett raktárlogisztikai feladatokat is ellátunk, valamint vállaljuk vámáruk export vagy import vámkezelését meglévő és új ügyfeleinknek.

Az évek alatt közel 200 elégedett ügyfél bizalmával gazdagodhattunk, mely számunkra az egyik legfontosabb látszatja annak, hogy megfelelő minőségű szolgáltatásokat tudunk nyújtani.

Immár 26 célországba vállaljuk partnereink termékeinek eljuttatását, szárazföldön és tengeren egyaránt. Az évek során széles kapcsolati hálózatot alakítottunk ki a célországokban működő logisztikai vállalatokkal, így ezt kihasználva számos előnyt tudunk biztosítani ügyfeleinknek.

Célországaink közé tartozik: Törökország, Bulgária, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Olaszország, Svájc, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Luxemburg, Belgium, Hollandia, Egyesült Királyság, Dánia, Finnország, Svédország, Norvégia, Lettország, Litvánia, Észtország.

Üzenetküldés

Vámügyintézés - Fontos tudnivalók

Nagy valószínűséggel mindenki találkozott már a vámolás fogalmával, netán Ön is találkozott a vámügyintézés nehézségeivel. A kereskedelemben már évezredek óta megfigyelhetők a vámok alkalmazása, így nem egy újkeletű dologról van szó. A vám tulajdonképpen nem más, mint közadó formájában alkalmazott gazdaság- és kereskedelempolitikai eszköz, melyet a vámhatárokon áthaladó áruk esetében kell a kereskedőnek kifizetnie.

Amennyiben az Európai Unión kívüli országokba szeretne árut szállítani egy EU-s országból, így Magyarországról is, akkor valamilyen kiviteli vámeljárás alkalmazása elkerülhetetlen kötelezettség. Ugyan ez igaz abban az esetben is, ha az Európai Unión kívüli országból szeretne valaki árut importálni, hiszen köteles azt valamilyen vámeljárás alá vetni. Hogy melyik vámeljárást kell alkalmazni, azt több tényező határozza meg. A megfelelő vámeljárás kiválasztása jogszabályok által meghatározott kötelezettség, így érdemes minden esetben hozzáértő, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek segítségét kérni.

Vámkezelés, vámügyintézés az EU országain kívüli kereskedelem esetén - Tesmore

Az Európai Unió országain kívüli kereskedelem magával vonja a vámkezelés kötelezettségeit

Vámkezelés - Outsourcing

A vámügyintézés kiszervezése számos előnnyel járhat, hiszen a külső, megbízott vállalkozások leveszik válláról ezt a terhet, s nem kell aggódnia a tökéletes adminisztráció miatt. A vámolás kiszervezésének egyik legfőbb könnyebbségét az egyszerűsített vámeljárás jelenti.

Az egyszerűsített vámeljárás akkor lép életbe, ha Ön a szállítmányozással járó feladatokat, így a vámkezelés által keletkezett papírmunkákat is kiszervezi egy külső vállalkozásnak, mint például a Tesmore Logistic számára. Mi nem csupán megvalósítjuk az összes logisztikai, fuvarozási teendőt, hanem a vámkezelés elvégzését is beintegráljuk ebbe a folyamatba. Ennek során a vámhivatal közreműködése nélkül is kivitelezhetjük a felmerülő eljárásokat, ezzel pedig rengeteg időt spórolunk üzletfeleinknek.

Az általunk nyújtott vámszolgáltatások azonban nem merülnek ki ennyiben, hiszen fontos feladatnak véljük a vámügyintézés kapcsán felmerülő lényeges információk átadását, és folyamatos értesítéseket, vagy a nemzetközi szállítmányozáshoz szükséges bármiféle okmány beszerzését.

Munkatársaink komoly szakmai tapasztalatok birtokában, a különböző jogszabályok tüzetes ismeretében bármilyen vámolással kapcsolatos feladatot hatékonyan és eredményesen tudnak elvégezni, hogy ügyfeleink maradéktalanul elégedettek maradjanak.

Ha úgy véli, hogy az Ön vállalkozása is megérett a nemzetközi kereskedelemre, de nem tudja, hogy miképp vágjon bele, nincs tisztában a vámügyintézés kötelezettségeivel, akkor nálunk garantáltan jó helyen jár.

Vámügyintézés - Kapcsolatfelvétel

A Tesmore Logisticnál töretlenül arra koncentrálunk, hogy szolgáltatásaink minőségét és az ügyfélközpontúságot a folyamatos innováció határozza meg. Éppen ezért igyekszünk klienseinknek újabb és újabb lehetőségeket felkínálni a nemzetközi piac porondján. Ügyfeleink hűségének egyik legfontosabb oka az, hogy mi az év minden egyes napján, minden egyes órában rendelkezésre állunk, s, ha bármiféle probléma, vagy kérdés merül fel, akkor arra pillanatokon belül reagálunk.

Üzenetküldés

Ugyan ez mondható el az ajánlatkérésekről is, hiszen általában a megkeresésünktől számított 1, maximum 2 napon belül választ adunk, s eldöntheti, hogy kívánja-e saját-, és vállalkozása jövőjét velünk közösen építeni.

A vámkezelés egy kulcskérdés a nemzetközi szállítmányozás terén, hiszen megannyi jogszabálynak és előírásnak kell megfelelni, így sokkal egyszerűbb ezeket a feladatokat egy hozzáértő vállalkozás számára kiszervezni. A nem megfelelően elvégzett vámügyintézés igen súlyos büntetéseket vonhat maga után. Kollégáink a vámolás terén is óriási munkatapasztalattal rendelkeznek, napról-napra értesülnek a jogszabályok, törvények esetleges módosulásáról, így garantálva Önnek termékei biztonságos célba érését, földön és vízen egyaránt.

Ha bármilyen kérdése van, vagy ajánlatot szeretne kérni, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, akár telefonon: +36 20 315 6156 , akár e-mailen: info@tesmore.hu keresztül. Kollégáink igyekeznek minél hamarabb választ adni Önnek.

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!

További információk a vámügyintézéssel kapcsolatban


Az Európai Unió egyik legfőbb vívmánya, hogy a tagországok határain megszűnt a vámkötelesség, azaz az áru szabadon, illetékek nélkül áramolhat. Ez természetesen a magyarországi vállalkozások számára is óriási könnyebbséget, illetve lehetőségeket jelent, hiszen így sokkal könnyebb betörni a nemzetközi piacokra. Mindazonáltal a logisztika megszervezése és a fuvarozás lebonyolítása továbbra is rendkívül összetett és bonyolult folyamat, ahol tisztában kell lenni az EU, illetve az egyes tagországok szabályaival. Emellett pedig az EU-n kívüli országokra teljesen más szabályok vonatkoznak és a vámmentesség sem él, így külön figyelmet kell fordítani a vámügyintézésre.

export vámkezelés import vámkezelés


Vámkezelés a Tesmore Logistic segítségével


A vám tulajdonképpen nem más, mint közadó formájában alkalmazott gazdaság- és kereskedelempolitikai eszköz, melyet a vámhatárokon áthaladó áruk esetében kell a kereskedőnek kifizetnie. A nemzetközi kereskedelmi céllal történő árufuvarozás során, ha az EU-n kívüli országokról beszélünk, a vámügyintézés megkerülhetetlen feladat, ami egyúttal sok nehézséget is jelent, nem elsősorban anyagi, hanem adminisztrációs szempontból, ugyanis rengeteg törvénynek, szabálynak, kötelezettségnek kell eleget tenni.

Az említett problémakör kezelésére az egyik legjobb megoldás a logisztika és a fuvarozás kiszervezése, azaz olyan szakemberek megbízása, akik ismerik a nemzetközi jogszabályokat, függetlenül attól, hogy a vámolás, ADR szállítmányozás, vagy túlméretes szállítás stb. jön szóba. A Tesmore Logistic Magyarország egyik leginnovatívabb logisztikai vállalkozása, ahol kivételesen nagy hangsúlyt fektetünk ügyfeleink elégedettségére minden téren. Ennek jegyében a vámügyintézés is biztosított szolgáltatás, amennyiben mellettünk teszi le a voksát.

Magyarország legfontosabb külkereskedelmi partnerei közé tartozik többek között az

  • Egyesült-Királyság,
  • Törökország,
  • Svájc,
  • Szerbia,

melyek egyike sem EU tagállam, így a vámkezelés mindennapos feladat ezen országok vonatkozásában.

A Tesmore Logistic segítséget nyújt ennek lebonyolításában, minden esetben szakszerűen, precízen, a törvényi előírásoknak megfelelően járunk el. A vámolás kapcsán teljeskörű ügyintézést biztosítunk tengeri és közúti fuvarozás során is. Ezen felül igyekszünk megtalálni a lehető legköltséghatékonyabb megoldásokat is, így támogatva partnereink rövid és hosszútávú céljait. A Tesmore Logistic-ot ez a fajta ügyfélközpontú gondolkodásmód emeli ki a többi hazai logisztikai vállalkozás közül.

Üzenetküldés

Vámügyintézés menete - Néhány fontosabb tudnivaló


A vámkezelés meglehetősen összetett, sokrétű feladat, amely rengeteg dolog függvényében változhat, így ezek részletekbe bocsátkozó bemutatására akár egy egész könyvet is írni lehetne. Szerencsére erre nincs szükség, ugyanis vannak olyan adatbázisok, ahol érdeklődhetünk a vámtarifákról, mint például az EU’s TARIC  integrált vámtarifa adatbázis, amely egyértelmű áttekintést nyújt az EU-ba történő behozatalban, illetve az EU-ból történő kivitelben részt vevő felek által alkalmazandó valamennyi intézkedésről.

Vámügyintézés vámolás
A vámolás tulajdonképpen egyidős az emberiséggel, hiszen ez egy fontos gazdaságpolitikai eszköz

Az áruk EU-n kívüli szállítását be kell jelenteni, azaz kereskedelmi számlát vagy proforma számlát kell csatolni az áruhoz. Az áruszállítás elengedhetetlen része a szállítási szerződés, melyben a feladó és a címzett megállapodik a szállítási költségekről és kockázatokról. A konkrét feltételek alapjául a nemzetközileg elfogadott kereskedelmi szabályok szolgálnak, azaz az Incoterms, amely meghatározza az áruk eladó és vevő közötti tranzakcióját érintő összes feladatot, kockázatot és költséget. A három leggyakrabban alkalmazott:

  • Incoterms, tehát EXW, amikor a szállítási folyamat során lényegében az összes költséget és kockázatot a vevő vállalja
  • DAP, amikor az eladó viseli az áruk megadott címre történő szállításának költségét és kockázatát. Ebben az esetben a feladó fizeti a fuvardíjat és az export vámkezelés költségét, míg a címzett fizeti az import vámkezelés, vám és ÁFA költségeket.
  • DDP, amikor a fuvarozás csaknem teljes egészében az eladó vállalja a felelősséget és a költségeket.

Üzenetküldés

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása