Vámügyintézés (EU-n kívüli országoknál)

Vállaljuk vámáruk export vagy import vámkezelését

Vámáruk export vagy import vámkezelés vámügyintézés

Vámügyintézés (EU-n kívüli országoknál)

Vámkezelés nemzetközi szállítmányozás esetén - Tesmore

A nemzetközi szállítmányozás, történjen az földön, vízen, vagy levegőben, egy igen összetett és bonyolult feladatrendszer, ahol nem elég ismerni a magyarországi jogszabályokat, de egyúttal tisztában kell lenni az Európai Unió, valamint az egyes célországok törvényeivel, szabályaival is. Szerencsére az Európai Unión belül mozgó termékekre nem alkalmaznak vámokat, mely megkönnyíti az uniós vállalkozásoknak a kereskedést, azonban itt is számos törvényi előírásnak kell megfelelni, ráadásul az EU-n kívüli országok esetében már bonyolultabb a helyzet.

Szolgáltatásaink

A Tesmore Logistic egy magyarországi családi vállalkozásként indult, mely mára már kinőtte a kezdeti kereteket, és az ország egyik legmagasabb színvonalat lépviselő logisztikai vállalkozássá avanzsálódott. Legfőbb szolgáltatási körünk a szállítmányozás és fuvarozás lebonyolítása üzletfeleink megbízásából, de emellett raktárlogisztikai feladatokat is ellátunk, valamint vállaljuk vámáruk export vagy import vámkezelését meglévő és új ügyfeleinknek.

Az évek alatt közel 200 elégedett ügyfél bizalmával gazdagodhattunk, mely számunkra az egyik legfontosabb látszatja annak, hogy megfelelő minőségű szolgáltatásokat tudunk nyújtani.

Immár 26 célországba vállaljuk partnereink termékeinek eljuttatását, szárazföldön és tengeren egyaránt. Az évek során széles kapcsolati hálózatot alakítottunk ki a célországokban működő logisztikai vállalatokkal, így ezt kihasználva számos előnyt tudunk biztosítani ügyfeleinknek.

Célországaink közé tartozik: Törökország, Bulgária, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Olaszország, Svájc, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Luxemburg, Belgium, Hollandia, Egyesült Királyság, Dánia, Finnország, Svédország, Norvégia, Lettország, Litvánia, Észtország.

Üzenetküldés

Fontos tudnivaló

Nagy valószínűséggel mindenki találkozott már a vámolás fogalmával, netán Ön is találkozott a vámügyintézés nehézségeivel. A kereskedelemben már évezredek óta megfigyelhetők a vámok alkalmazása, így nem egy újkeletű dologról van szó. A vám tulajdonképpen nem más, mint közadó formájában alkalmazott gazdaság- és kereskedelempolitikai eszköz, melyet a vámhatárokon áthaladó áruk esetében kell a kereskedőnek kifizetnie.

Amennyiben az Európai Unión kívüli országokba szeretne árut szállítani egy EU-s országból, így Magyarországról is, akkor valamilyen kiviteli vámeljárás alkalmazása elkerülhetetlen kötelezettség. Ugyan ez igaz abban az esetben is, ha az Európai Unión kívüli országból szeretne valaki árut importálni, hiszen köteles azt valamilyen vámeljárás alá vetni. Hogy melyik vámeljárást kell alkalmazni, azt több tényező határozza meg. A megfelelő vámeljárás kiválasztása jogszabályok által meghatározott kötelezettség, így érdemes minden esetben hozzáértő, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek segítségét kérni.

Vámkezelés, vámügyintézés az EU országain kívüli kereskedelem esetén - Tesmore

Az Európai Unió országain kívüli kereskedelem magával vonja a vámkezelés kötelezettségeit

Outsourcing

A vámkezelés kiszervezése számos előnnyel járhat, hiszen a külső, megbízott vállalkozások leveszik válláról ezt a terhet, s nem kell aggódnia a tökéletes adminisztráció miatt. A vámolás kiszervezésének egyik legfőbb könnyebbségét az egyszerűsített vámeljárás jelenti.

Az egyszerűsített vámeljárás akkor lép életbe, ha Ön a szállítmányozással járó feladatokat, így a vámkezelés által keletkezett papírmunkákat is kiszervezi egy külső vállalkozásnak, mint például a Tesmore Logistic számára. Mi nem csupán megvalósítjuk az összes logisztikai, fuvarozási teendőt, hanem a vámkezelés elvégzését is beintegráljuk ebbe a folyamatba. Ennek során a vámhivatal közreműködése nélkül is kivitelezhetjük a felmerülő eljárásokat, ezzel pedig rengeteg időt spórolunk üzletfeleinknek.

Az általunk nyújtott vámszolgáltatások azonban nem merülnek ki ennyiben, hiszen fontos feladatnak véljük a vámügyintézés kapcsán felmerülő lényeges információk átadását, és folyamatos értesítéseket, vagy a nemzetközi szállítmányozáshoz szükséges bármiféle okmány beszerzését.

Munkatársaink komoly szakmai tapasztalatok birtokában, a különböző jogszabályok tüzetes ismeretében bármilyen vámolással kapcsolatos feladatot hatékonyan és eredményesen tudnak elvégezni, hogy ügyfeleink maradéktalanul elégedettek maradjanak.

Ha úgy véli, hogy az Ön vállalkozása is megérett a nemzetközi kereskedelemre, de nem tudja, hogy miképp vágjon bele, nincs tisztában a vámügyintézés kötelezettségeivel, akkor nálunk garantáltan jó helyen jár.

Kapcsolatfelvétel

A Tesmore Logisticnál töretlenül arra koncentrálunk, hogy szolgáltatásaink minőségét és az ügyfélközpontúságot a folyamatos innováció határozza meg. Éppen ezért igyekszünk klienseinknek újabb és újabb lehetőségeket felkínálni a nemzetközi piac porondján. Ügyfeleink hűségének egyik legfontosabb oka az, hogy mi az év minden egyes napján, minden egyes órában rendelkezésre állunk, s, ha bármiféle probléma, vagy kérdés merül fel, akkor arra pillanatokon belül reagálunk.

Üzenetküldés

Ugyan ez mondható el az ajánlatkérésekről is, hiszen általában a megkeresésünktől számított 1, maximum 2 napon belül választ adunk, s eldöntheti, hogy kívánja-e saját-, és vállalkozása jövőjét velünk közösen építeni.

A vámkezelés egy kulcskérdés a nemzetközi szállítmányozás terén, hiszen megannyi jogszabálynak és előírásnak kell megfelelni, így sokkal egyszerűbb ezeket a feladatokat egy hozzáértő vállalkozás számára kiszervezni. A nem megfelelően elvégzett vámügyintézés igen súlyos büntetéseket vonhat maga után. Kollégáink a vámolás terén is óriási munkatapasztalattal rendelkeznek, napról-napra értesülnek a jogszabályok, törvények esetleges módosulásáról, így garantálva Önnek termékei biztonságos célba érését, földön és vízen egyaránt.

Ha bármilyen kérdése van, vagy ajánlatot szeretne kérni, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, akár telefonon: +36 20 315 6156 , akár e-mailen: info@tesmore.hu keresztül. Kollégáink igyekeznek minél hamarabb választ adni Önnek.

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!