Tengeri szállítmányozás

Teljes konténer rakományok (FCL), részrakományok (LCL) továbbítását tengeren túli viszonylatokban kikötői ügynökségeinken és különböző hajótársaságokon keresztül szervezzük, beleértve a kikötői szolgáltatásokat, a vámkezelést, a hajóraklevél kiállítását és a házhoz szállítást is.

tengeri szállítmányozás tengeri konténer szállítás

Tengeri szállítás a Tesmore Logistic által


Amint az a szárazföldi szállítmányozásnál is megszokott, a Tesmore Logistic-nél a rakománytípusok széles körének mozgatását a tengeri szállítmányozás keretein belül is tudjuk garantálni. A tengeri szállítás során ennek jegyében vállaljuk olyan rakományok célba juttatását, mint:

 • raklapozott áru
 • kartonos áru
 • speciális rakomány
 • túlméretezett rakomány
 • időkapus szállítás
 • költöztetés
 • zsákos áru
 • darabáru
 • ADR-es küldemények
 • tekercses áru

Bár fontos megjegyezni, hogy a konténer szállítás esetében  más időkorlátokkal kell számolni, mint közutakon folytatott fuvarozás során. Ügyfeleinknek, ennek függvényében mindig egyedi árajánlatot teszünk, mely tartalmazza határidőket is. Üzletfeleink megkeresésére átlagosan 1-2 napon belül reagálni tudunk, s mindent megteszünk annak érdekében, hogy teljes elégedettséggel álljanak hozzánk, és szolgáltatásaink színvonalához.

Tengeri szállítmányozás során a konténerhajók kizárólag tömegárukat szállítanak
A konténerhajók kizárólag tömegáruk szállítására kialakított járművek. A konténer szállítás az egyik legbiztonságosabb fuvarozási módszer ezeknek a mérnöki csodáknak köszönhetően.  

Az ajánlatkérést követő napokban megbízóinkkal megkötjük a szükséges szerződéseket, majd első lépésként hajótérfoglalással biztosítjuk parterünk rakományának rendeltetési helyére való eljuttatását, mely különböző kikötői ügynökségeken keresztül történik. Ezen felül, ha az ügyfél igényt tart rá, vállaljuk az adminisztratív feladatok elvégzését is, mint például a vámkezelést, a hajóraklevél kiállítását, és a nemzetközi konténer szállítás során felmerülő egyéb papírmunkákat.

Ajánlatkérés

A tengeri szállítmányozás lebonyolítására megkötött szerződés a hajóraklevél, mely szabályozza a fuvarozás során létrejövő jogviszonyokat.

A konténerhajós szállítmányozás az elmondottakon felül azért is számít biztonságos és bevett mechanizmusnak, mivel a konténeres szállítmányozás során a hajótársaságok kötelezettséget vállalnak az árucikkek épségben történő eljuttatására egyik kikötőből a másikba, az előre egyeztett árszabás mellett. A hajóstársaság felelősségi körébe tartozik a kikötőben felrakodott rakományt a célkikötőbe, olyan állapotban és mennyiségben lerakodni, ahogyan azt átvette. Persze jó tudni, hogy kivételt jelentenek ez alól a tengeri szállítás során bekövetkezett balesetek, vagy az áru sajátosságaiból fakadó problémák, netán a megbízó által okozott hiányosságok, mint például a hibás csomagolás.

Beszéljenek a számok, kérjen ajánlatot!

A Tesmore Logistic jelenleg 26 európai célországba vállal szárazföldi és tengeri szállítmányozás lebonyolítását. Célunk, hogy segítsük megbízóinkat azzal, hogy tapasztalataink, kapcsolataink és széleskörű ismereteink birtokában javaslatot tegyünk a legmegfelelőbb fuvarozási módra és segítünk a lehetséges útvonalak kiválasztásában, illetve a nemzetközi konténer szállítás árak optimalizálásában, függetlenül a kijelölt szállítási módtól.

Az általunk nyújtott árajánlat tartalmazza a teljes tengeri konténer szállítás vagy részrakományok fuvarozásának lebonyolítását, a határidőket, az áru átrakodását, a vámkezelést és egyéb papírmunkákat is.

Fennállásunk óta immár 200 elégedett ügyfelet tudhatunk sorainkban, akik között a hazai és nemzetközi gazdasági élet kiemelkedő szereplői is jelen vannak. Cégünk munkatársai számára mindig az ügyfél van középpontban, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy egyetlen partnerünknek se okozzunk csalódást. Éppen ezért egész évben, minden nap bármikor elérhetőek vagyunk, s 1-2 napos határidővel reagálunk a megkeresésekre, ajánlatkérésekre.

Több partnerrel, hajótársasággal, kikötői ügynökséggel együttműködve igyekszünk a tengeri konténer szállítás terén egyedülálló minőségű szolgáltatásokat nyújtani. Élvezheti a kiterjedt hálózatunk nyújtotta előnyöket mind a szárazföldi, mind a tengeri szállítmányozás lebonyolítása során, és integrált szállító-kiosztási rendszerünkkel lehetőség nyílik a kereslet pontos előrejelzésére, illetve előnyös üzleti döntések meghozatalára.

Ha Ön is szeretne többet megtudni a tengeri szállítás, hajó konténer szállítás kapcsán, vagy kíváncsi árainkra, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, vagy kérjen árajánlatot weboldalunkon keresztül.

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!

tesmore velemenyek tengeri szállítmányozás

Tengeren innen és túl


Ön gondolkozott már azon, hogy a mindennapok során használt technológiai eszközök, használati tárgyak honnan is érkeznek? Nos példának okáért okoseszközeink többsége tengeri szállítmányozás révén Ázsiából és az USA-ból érkezik Európába, de használati cikkeink jelentős arányban mind a tengeren túlról származnak. Napjainkban emellett sosem látott népszerűségnek örvend az online kereskedelem, melynek köszönhetően mindössze néhány kattintással beszerezhetünk bármilyen terméket a világ bármely szegletéről. Az esetek többségében itt is a tengeri szállítás a leggyakrabban alkalmazott fuvarozási módszer. 2020-ban körülbelül 11 milliárd tonna árut szállítottak tengeren, konténeres szállítmányozás által. Mi az oka annak, hogy a tengeri szállítmányozás ennyire népszerű? Milyen előnyökkel jár és miért érdemes Önnek a Tesmore Logistic mellett letenni a voksát, ha tengeri konténer szállítás mellett dönt? Az alábbi bekezdésekben mindenre választ adunk. 

Tengeri szállítmányozás díjszabása rugalmas és kedvező a Tesmorenál

Tengeri szállítmányozás

A nemzetközi szintű logisztika egyik válfaja a tengeri szállítmányozás, mely bizonyos esetekben sok előnnyel jár a szárazföldön történő árumozgatáshoz képest, valamint az sem mellékes, hogy gyakran nem is áll rendelkezésre más opció. A nemzetközi vizeken folytatott áruforgalmat mindenképp célszerű igénybe venni, ha a szállítandó tömegáru célállomása nagy távolságban van, s a rakomány nem időkapus, vagy a hosszabb tranzitidő nem okoz problémát. Napjainkban a világ árukereskedelmének a 70%-át bonyolítják le tengeri szállítás útján.

A tengeri szállítmányozás legfőbb előnyei

A tengeri szállítmányozás javára igen sok tényezőt fel lehet róni, így elsősorban a rugalmas és kedvező díjszabást, a minimális környezetkárosító hatást, és azt, hogy a konténeres szállítmányozás óriási mennyiségű, rendkívül sokrétű rakománytípus elszállítására ad lehetőséget. Ugyanakkor hátrányként hozható fel, hogy nem ajánlott az időérzékeny termékek továbbításához a hosszú tranzitidő miatt, hiszen a tengeri szállítmányozás során világszerte számos lépésen kell átmennie az árunak, mielőtt eléri a hajót, majd miután elhagyja azt – példaként említhetjük a szállítási dokumentációt, a vámkezelési folyamatokat vagy az áruk be- és kirakodását, sok esetben az induló-, és célállomás között az áruk egy részét egy közbenső kikötőben is átrakodják. Közvetlen szállítási módnál viszont utóbbi kiküszöbölhető. Összességében a tengeri szállítás 20-45 napot vesz igénybe, de forgalmasabb szezonokban, vagy előre nem látott események okán, mint mondjuk volt az Ever Given esete a Szuezi-csatornában, a tengeri szállítmányozás tovább tarthat, mint azt eredetileg tervezték. Ettől eltekintve más jellegű hátrányokról tulajdonképpen nem is beszélhetünk, ellenben a tengeri szállítmányozás az egyik legbiztonságosabb árumozgatási módszer.

Azért beszélhetünk kedvező díjszabásról a tengeri szállítás terén, mert egy-egy konténerhajó fuvarkapacitása több tízezer tonna is lehet, így az egységnyi költségek, nemzetközi konténer szállítás árak viszonylag alacsonyabbak a szárazföldi, vagy légi szállításhoz viszonyítva.

Ajánlatkérés

A Tesmore Logistic Magyarország egyik olyan logisztikai vállalkozása, melynek szolgáltatási palettájába beletartozik a tengeri szállítmányozás megszervezése is kikötői ügynökségeinken és különböző hajótársaságokon keresztül. 

Az üzletfelek igényeitől függően vállaljuk teljes konténer rakományok (FCL), vagy részrakományok (LCL) továbbítását tengeren túli viszonylatokban. Tengeri szállítás esetén a logisztikai cégnek, vagy a megbízónak kell dönteni, hogy melyik szállítási opcióval szeretne élni, mivel ez nagyban meghatározza a végösszeget, a szállításhoz szükséges időt, illetve a biztonságot is.

A tengeri szállítás során a rakomány célba juttatását konténerekkel oldják meg. Bizonyára mindenki látott már konténert, ha máshol nem is, de filmekben, sorozatokban biztosan, hiszen gyakran előforduló kellékek. A konténer tulajdonképpen egy fémből készült, egységrakományok képzésére alkalmas, többször is felhasználható nagyméretű doboz. A hajó konténer szállítás legfőbb célja, hogy megkönnyítse az áruk koncentrációját, mozgatását, átrakodását, szállítását. Ennek jegyében az áruszállítás egyik legpraktikusabb módja a tengeri konténer szállítás, mert így az áru egyben mozgatható és a megfelelő rakodó eszközök segítségével a konténer könnyen áthelyezhető egyik járműről a másikra.

A nemzetközi konténer szállítás több opciót is kínál, figyelembe véve a rakomány mennyiségét. Ennek jegyében az FCL, tehát a teljes konténer szállítás, a legköltséghatékonyabb módszer tengeri szállítmányozás során, ha nagy mennyiségű rakományról beszélünk. Ez körülbelül minimum 15 m3. Teljes konténer szállítás esetében a szállítási idő jóval rövidebb, hiszen ilyenkor csak egy megbízó rakománya kerül be a konténerben, míg az LCL, azaz részrakomány, típusú szolgáltatás során több feladóról és/vagy több címzettről beszélünk. Ebből az is következik, hogy biztonságosabb a rakomány útja, mivel a tengeri konténer nem kerül átmozgatásra több alkalommal, vagy kinyitásra. Persze a részrakományos szállítási módnak is megvan a maga előnye, mégpedig az, hogy rendkívül gazdaságos, ha a megbízó termékeivel nem tölthető meg egy teljes tengeri konténer . Tökéletes megoldásnak bizonyulhat a kisebb rendelések, kis mennyiségű áru szállításához, amennyiben az idő nem korlátozó tényező

Ezeket vegye figyelembe, ha még nincsenek tapasztalatai a nemzetközi konténer szállítás terén


Tudjuk, hogy nem egyszerű feladat bekapcsolódni a nemzetközi kereskedelembe, ha még nem teljesen ismeri a logisztikai folyamatokat, módszereket, kötelezettségeket stb. Mivel cégünknél mindenben igyekszünk támogatni ügyfeleinket, a gyakorlati tevékenységek, a kivitelezés mellett útmutatókkal, rövid összefoglalókkal is próbálunk segíteni, hogy minél szélesebb rálátást adjunk a nemzetközi logisztika, jelen esetben a tengereken átívelő konténer szállítás kapcsán. Röviden össze is gyűjtöttünk néhány fontos információt.

 • Mi kerül a konténerbe?

Először is fontos átgondolni, hogy milyen típusú árut szeretne szállítani. Mi az áru típusa? Kell-e hűteni? Veszélyes rakománynak számít? Bizonyos típusú rakományokhoz speciális dokumentumokra, engedélyekre lehet szükség. 

 • Mennyiségi keretek

A megfelelő logisztikai partner megtalálása gyakran a szállított rakomány típusától, mennyiségétől függ. Három fontos dolgot kell figyelembe vennie, ezek pedig a teljes súly, teljes méret (m3) és a raklapok száma. A szállítmány súlya és mérete is szerepet játszik a nemzetközi konténer szállítás árak kiszámításában. A nagyobb, hosszabb és nehezebb szállítmányok több helyet igényelhetnek, ezért a szokásos szolgáltatási díjakon felül további felárak is megjelenhetnek. Sok logisztikai vállalatra jellemző, hogy az FCL szolgáltatások mellett nem biztosítják az LCL lehetőségét, holott nagyon gyakori, hogy egy-egy tengeri konténer több feladó árucikkeivel telik csak meg. Szerencsére a Tesmore Logistic-nál erre is van lehetőség. 

 • Honnan hová szállítana?

A hajó konténer szállítás során ugyancsak fontos kérdés, hogy honnan hová szeretne szállítani, hiszen a távolság egy másik tényező lesz a teljes fuvarköltség szempontjából. Háztól házig szeretné szállíttatni a rakományát? Akkor szüksége van egy teljes körű logisztikai szolgáltatóra, amely belföldi szállítást és tengeri árufuvarozást egyaránt biztosít.

 • Mi az időkeret?

A tengeri szállítás során az egyik leghangsúlyosabb dolog az időkeret. Nagyon fontos meghatározni egy céldátumot, amikor az adott rakománynak célba kell érnie, és ehhez bekalkulálni olyan dolgokat, hogy mi történik váratlan késések esetén. A csúcsszezonban rendre számolni kell a hosszabb várakozási idővel. Az időkeret megtervezésekor másrészt figyelembe kell venni a kombinált fuvarozási módokat is.

 • Mennyi lesz a konténeres szállítási költsége?

Kis- és középvállalkozásként gondoskodnia kell arról, hogy működési költségei ne haladjanak meg egy bizonyos szintet, különösen a szállítás során. A tengeri szállítmányozásnak sokféle költsége lehet, azonban gyakran nem is maga a fuvarozás adja a kiadások jelentős részét, hanem a vámok megfizetése, engedélyek beszerzése, egyéb kiadások. A Tesmore Logistic-et választva nem kell aggódnia a rejtett költségek felől, hiszen mi átfogó, mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatót adunk Önnek minden tengeri fuvar előtt. 

Ajánlatkérés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!