Tengeri szállítmányozás

Teljes konténer rakományok (FCL), részrakományok (LCL) továbbítását tengeren túli viszonylatokban kikötői ügynökségeinken és különböző hajótársaságokon keresztül szervezzük, beleértve a kikötői szolgáltatásokat, a vámkezelést, a hajóraklevél kiállítását és a házhoz szállítást is.

tengeri szállítmányozás tengeri konténer szállítás

Tengeri szállítmányozás


Tengeri szállítmányozás díjszabása rugalmas és kedvező a Tesmorenál

A nemzetközi szintű logisztika egyik válfaja a tengeri szállítmányozás, mely bizonyos esetekben sok előnnyel jár a szárazföldön történő árumozgatáshoz képest, valamint az sem mellékes, hogy gyakran nem is áll rendelkezésre más opció. A nemzetközi vizeken folytatott áruforgalmat mindenképp célszerű igénybe venni, ha a szállítandó tömegáru célállomása nagy távolságban van, s a rakomány nem időkapus, vagy a hosszabb tranzitidő nem okoz problémát.

Előnyök

A tengeri szállítmányozás javára igen sok tényezőt fel lehet róni, így elsősorban a rugalmas és kedvező díjszabást, a minimális környezetkárosító hatást, és azt, hogy a tengeri konténer óriási mennyiségű, rendkívül sokrétű rakománytípus elszállítására ad lehetőséget. Ugyanakkor hátrányként hozható fel, hogy nem ajánlott az időérzékeny termékek továbbításához a hosszú tranzitidő miatt, hiszen sok esetben az induló-, és célállomás között az áruk egy részét egy közbenső kikötőben átrakodják. Közvetlen szállítási módnál viszont ez kiküszöbölhető. Másfelől a tengeri szállítmányozás az egyik legbiztonságosabb árumozgatási módszer.

Azért beszélhetünk kedvező díjszabásról a tengeri szállítás terén, mert egy-egy konténerhajó fuvarkapacitása több tízezer tonna is lehet, így az egységnyi költség viszonylag alacsony a szárazföldi, vagy légi szállításhoz viszonyítva.

Ajánlatkérés

A Tesmore Logistic Magyarország egyik olyan logisztikai vállalkozása, melynek szolgáltatási palettájába beletartozik a tengeri szállítmányozás megszervezése is kikötői ügynökségeinken és különböző hajótársaságokon keresztül. Az üzletfelek igényeitől függően vállaljuk teljes konténer rakományok (FCL), vagy részrakományok (LCL) továbbítását tengeren túli viszonylatokban. Tengeri szállítás esetén a logisztikai cégnek, vagy a megbízónak kell dönteni, hogy melyik szállítási opcióval szeretne élni, mivel ez nagyban meghatározza a végösszeget, a szállításhoz szükséges időt, illetve a biztonságot is.

Az FCL a legköltséghatékonyabb szállítási mód, ha nagy mennyiségű rakományról beszélünk. Ez körülbelül minimum 15 m3. Teljes tengeri konténer rakományok esetében a szállítási idő jóval rövidebb, hiszen ilyenkor csak egy megbízó rakománya kerül be a konténerben, míg az LCL típusú szolgáltatás során több feladóról és/vagy több címzettről beszélünk. Ebből az is következik, hogy biztonságosabb a rakomány útja, mivel a tengeri konténer nem kerül átmozgatásra több alkalommal, vagy kinyitásra. Persze a részrakományos szállítási módnak is megvan a maga előnye, mégpedig az, hogy rendkívül gazdaságos, ha a megbízó termékeivel nem tölthető meg egy teljes tengeri konténer. Tökéletes megoldásnak bizonyulhat a kisebb rendelések, kis mennyiségű áru célbajuttatásához, amennyiben az idő nem korlátozó tényező.

Mit és hogyan?

Amint az a szárazföldi szállítmányozásnál is megszokott, a Tesmore Logistic-nél a rakománytípusok széles körének tengerentúlra való átvitelét tudjuk garantálni. Ilyen árutípusok a:

  • raklapozott áru
  • kartonos áru
  • speciális rakomány
  • túlméretezett rakomány
  • időkapus szállítás
  • költöztetés
  • zsákos áru
  • darabáru
  • ADR-es küldemények
  • tekercses áru

Bár fontos megjegyezni, hogy itt más időkorlátokkal kell számolni, mint közutakon folytatott fuvarozás során. Ügyfeleinknek, ennek függvényében mindig egyedi árajánlatot teszünk, mely tartalmazza határidőket is. Üzletfeleink megkeresésére átlagosan 1-2 napon belül reagálni tudunk, s mindent megteszünk annak érdekében, hogy teljes elégedettséggel álljanak hozzánk, és szolgáltatásaink színvonalához.

Tengeri szállítmányozás során a konténerhajók kizárólag tömegárukat szállítanak

A konténerhajók kizárólag tömegáruk szállítására kialakított járművek

Az ajánlatkérést követő napokban megbízóinkkal megkötjük a szükséges szerződéseket, majd első lépésként hajótérfoglalással biztosítjuk parterünk rakományának rendeltetési helyére való eljuttatását, mely különböző kikötői ügynökségeken keresztül történik. Ezen felül, ha az ügyfél igényt tart rá, vállaljuk az adminisztratív feladatok elvégzését is, mint például a vámkezelést, a hajóraklevél kiállítását, és egyéb felmerülő papírmunkákat.

Ajánlatkérés

A tengeri szállítmányozás lebonyolítására megkötött szerződés a hajóraklevél, mely szabályozza a fuvarozás során létrejövő jogviszonyokat.

A konténerhajós szállítmányozás az elmondottakon felül azért is számít biztonságos és bevett mechanizmusnak, mivel a hajótársaságok kötelezettséget vállalnak az árucikkek épségben történő eljuttatására egyik kikötőből a másikba, az előre egyeztett árszabás mellett. A hajóstársaság felelősségi körébe tartozik a kikötőben felrakodott rakományt a célkikötőbe, olyan állapotban és mennyiségben lerakodni, ahogyan azt átvette. Persze jó tudni, hogy kivételt jelentenek ez alól a tengeri szállítás során bekövetkezett balesetek, vagy az áru sajátosságaiból fakadó problémák, netán a megbízó által okozott hiányosságok, mint például a hibás csomagolás.

Beszéljenek a számok, kérjen ajánlatot!

A Tesmore Logistic jelenleg 26 európai célországba vállal szárazföldi és vízi szállítmányozást. Célunk, hogy segítsük megbízóinkat azzal, hogy tapasztalataink, kapcsolataink és széleskörű ismereteink birtokában javaslatot tegyünk a legmegfelelőbb fuvarozási módra és segítünk a lehetséges útvonalak kiválasztásában, illetve a költségek optimalizálásában, függetlenül a kijelölt szállítási módtól.
Az általunk nyújtott árajánlat tartalmazza a teljes tengeri konténer rakományok, vagy részrakományok export és import szállítását, a határidőket, az áru átrakodását, a vámkezelést és egyéb papírmunkákat is.

Fennállásunk óta immár 200 elégedett ügyfelet tudhatunk sorainkban, akik között a hazai és nemzetközi gazdasági élet kiemelkedő szereplői is jelen vannak. Cégünk munkatársai számára mindig az ügyfél van középpontban, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy egyetlen partnerünknek se okozzunk csalódást. Éppen ezért egész évben, minden nap bármikor elérhetőek vagyunk, s 1-2 napos határidővel reagálunk a megkeresésekre, ajánlatkérésekre.

Ha Ön is szeretne többet megtudni a tengeri szállítás kapcsán, vagy kíváncsi árainkra, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, vagy kérjen árajánlatot weboldalunkon keresztül.

Ajánlatkérés

tesmore-velemenyek-text

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!