Túlméretes szállítás

2020. november 19.
36
0
túlméretes csomag szállítás időben

Az áruszállítás egy rendkívül összetett, sokszor nehezen kivitelezhető szolgáltatás, mely során minden nap újabb és újabb kihívásokkal találkozunk. A kihívások ugyanakkor fontosak, hiszen ezek segítenek folyamatosan innovatívnak maradni, és előrelépni. A Tesmore Logistic előtt ugyanakkor semmi sem lehetetlen, bármekkora akadállyal is nézünk szembe, megbirkózunk vele. Cégünk egyik alapelve, hogy bármit elszállítunk, melyre ügyfeleink igényt tartanak, így a túlméretes szállítás sem maradhat ki repertoárunkból.

Minden időben, mindent időben

Gyakran előfordul, hogy olyan dolgokat, termékeket kell szállítani, melyek kialakításuknál fogva csak nagy méretben gyárthatók, s így is szállíthatók. Másfelől a túlméretes szállítás fogalma rendkívül tág, hiszen a több tonnás munkagépektől kezdve, ebbe a kategóriába tartozik a túlméretes csomag szállítás is. Ez lényegében attól függ, hogy milyen járművel történik az anyagmozgatás, éppen ezért fontos már az ajánlatkéréskor minden paramétert meghatározni.

Cégünk, a Tesmore Logistic már több éve van jelen a belföldi, és nemzetközi szállítmányozás területén, s kollégáink java része még ennél is több ideje foglalkozik fuvarozással, szállítmányozással. Ennek fényében tudunk munkatársaink hatalmas szakmai tapasztalatára és rutinjára támaszkodni bármilyen szállítási feladat lebonyolításakor. Nincs ez másképp a túlméretes szállítás esetében sem.
A túlméretes szállítás a fuvarozás egy igen speciális vállfaja, mely az átlagos áruk logisztikájának megszervezésén túlmutató precizitást igényel. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy megbízóink termékei hiánytalanul és hibátlanul érkezzenek meg a rendeltetési helyükre, legyen szó belföldi, vagy akár országhatárokon átnyúló szállításról, a túlméretes csomag szállítás kivitelezésétől kezdve a hatalmas rakományokig.

A precíz szervezés elengedhetetlen

A túlméretezett rakományok között is hatalmas különbségek lehetnek, és nem csak a méret, vagy a súly szempontjából. A leggyakrabban szállított túlméretes rakományok között találhatunk például ipari munkagépeket, járműveket, nyomdagépeket, mezőgazdasági gépeket, szélturbinákat, préseket, acélszerkezeteket, vasbeton elemeket, tartályokat, de tulajdonképpen bármit ide lehet sorolni, melyek meghaladnak egy bizonyos méretet a szállítójárműhöz viszonyítva.

A logisztika világában nem elég ismerni a magyar jogszabályokat, minden célország, illetve az EU szabályozásaival is tisztában kell lenni. Minden uniós tagállamban a meghatározott méretet és tömeget meghaladó rakományt szállító jármű közúton történő közlekedést a közútkezelő felügyeli és engedélyezi, egyúttal ők határozzák meg az útdíjakat is. Az útvonalengedélyt minden országban az erre a feladatra létrehozott illetékes közútkezelő állítja ki néhány napon belül.

A túlméretes csomag szállítás terén szolgáltatásaink alapelemét képzik az összes szükséges közútkezelő által kiadott engedély beszerzése, függetlenül attól, hogy magyar, vagy külföldi utakról van szó. Az engedélyek beszerzése mellett szükséges az úgynevezett túlsúly díj befizetése, valamint a különböző útdíjak kiegyenlítése is. Ritkán ugyan, de az is előfordulhat, hogy a közútkezelő nem adja meg az engedélyt. Ennek nem az az oka, hogy a rakomány túlsúlyos, vagy túlméretes, hanem egyszerűen nincs olyan útvonal, melynek teherbírása vagy akadálymentessége ezt meg tudná engedni anélkül, hogy infrastrukturális elemeket kellene eltávolítani, megbontani.

Partnerhálózatunk kiterjedt, így tulajdonképpen bármilyen szállítóeszközt, trélert, teherautót, kamiont biztosítani tudunk. Az előzetes információk alapján mindig mérlegeljük a lehetőségeket, és ügyfeleink egyedi kéréseihez is igyekszünk igazodni. Amennyiben minket választ, garantáljuk, hogy szállítmányát maximális biztonsági szempontok és előírások mentén fogjuk mozgatni, ráadásul külön, egyedi biztosítás kötése is lehetséges.

túlméretes csomag szállítás sokszor felmerülő igény

A túlméretes szállítás sokszor felmerül meglévő ügyfeleink körében is

A túlméretes szállítás feltételei

A túlsúlyos csomag szállítás engedélyeinek beszerzésekor rengeteg előfeltételnek kell megfelelni, főleg a nemzetközi szállítmányozás esetében. Első és legfontosabb a meghatározott útdíjak időben való befizetése, igazolások könyvelése. Az sem ritka, hogy a közútkezelőnek rendőri kíséretet kell előírnia a szállítmány mellé. A nemzetközi logisztika mégnagyobb precizitást igényel, hiszen sok esetben több ország szabályainak is eleget kell tenni. Amennyiben az okmányok hiányosak, rosszul kitöltöttek, a hatóságok megakadályozhatják a fuvarozó továbbhaladását.

A túlméretes szállítás biztonságos lebonyolítása precíz és pontos tervezést igényel, ahol nem árt rugalmasnak és előrelátónak lenni. Rengeteg befolyásoló tényező bonyolítja a túlméretes csomag szállítás kivitelezését, így például ha a szállítmány túlságosan széles, akkor általában éjszaka kell vinni a rakományt, révén, hogy ilyenkor jóval kisebb az utak forgalma. A megvalósítás időpontját az engedélyeket kiadó hatóság határozza meg az előzetes információk ismeretében. Az útvonal kijelölése legtöbbször az alacsonyabb rendű utakon történik, azonban ezek is rengeteg hátráltató tényezőt rejtegetnek, mint például a szűk utcák, alacsonyan lévő felsővezetékek, hidak, kanyargós utak.

Szívesen állunk az Ön rendelkezésére is, vegye fel velünk a kapcsolatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül és rövid időn belül visszajelzünk!

Ajánlatkérés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!