Kiszámítható logisztikai megoldások: raktár Budapest területén

2021. március 31.
2179

A logisztikai folyamatok megkerülhetetlen fázisa a raktározás , függetlenül attól, hogy termelőről, beszállítóról, közvetítőcégről, vagy fuvarozó vállalkozásról van szó. Hiszen a tömérdek mennyiségű termékeket, árucikkeket ideiglenesen el kell helyezni, míg azok el nem jutnak végső rendeltetési helyükre. A raktárak fenntartása és üzemeltetése azonban egyrészt nagyon összetett és komplikált feladat, már csak az adminisztráció miatt is, másfelől anyagilag is óriási terhet jelenthet egy-egy raktárépület üzemeltetése. Szerencsére van alternatív megoldás, amit a következő cikkben igyekszünk részleteiben ismertetni Önnel.

Ha Ön raktár után érdeklődik Budapesten, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot:
Korrekt árakkal, biztonságos árukezeléssel állunk rendelkezésére.

+36 20 3156 156
info@tesmore.hu

Pár szóban rólunk

A Tesmore Logistic Magyarország egyik legnívósabb feltörekvő logisztikai vállalkozása. Családi cégünk már több éve képviselteti magát igen eredményesen, a hazai és nemzetközi logisztika, valamint fuvarozás terén. Szolgáltatásaink kiemelkedő színvonalának, odaadó munkánknak és ügyfélközpontú gondolkodásmódunknak köszönhetően már több mint 200 elégedett ügyfelet és 26 elérhető célországot tudhatunk a partnereink között. Szolgáltatásaink kivételesen széleskörűek, hiszen vállaljuk import és export tevékenységek megszervezését szárazföldi, és tengeri szállítmányozás keretein belül, s ezen túlmenően is mindenben igyekszünk ügyfeleinket segíteni akár az adminisztratív feladatok elvégzésével, akár raktárlogisztikai feladatellátással, hiszen a Tesmore Logistic raktár Budapest egyik legkiemelkedőbb létesítménye.

raktár szolgáltatás Budapest
Raktár Budapest területén teljes körű szolgáltatással, precíz adminisztrációval

Egyik legfőbb vezérelvünk, hogy üzletfeleink egyedi kéréseit és igényeit maradéktalanul, a lehető leggyorsabb és legbiztonságosabb módon teljesítsük, így a megkeresésekre már 1-2 napon belül reagálunk. Ennek jegyében cégünk jelszavai a megbízhatóság, gyorsaság és a pontosság. Eszerint végezzük munkánkat és biztosítjuk azokat a széleskörű szolgáltatásokat, melyeket csak kevés magyarországi vállalat képes felmutatni, így lehetünk ott a legsikeresebb logisztikai cégek között Budapest raktár szolgáltatásait tekintve. Sikereinkben persze óriási szerepet játszik kollégáink hatalmas szakmai tapasztalata és szakértelme.

Raktárlogisztikai szolgáltatások és precízen szervezett raktár Budapest központtal!
Kérje részletes árajánlatunkat:

AJÁNLATKÉRÉS

Tesmore Logistic, Budapest raktár szolgáltatásainak élvonalában

Cégünk fő profilja alapvetően a nemzetközi, illetve a belföldre irányuló áruszállítás, ugyanakkor professzionális vállalatként a raktárak biztosítása és a raktárlogisztika sem hiányozhat repertoárunkból. Ennek jegyében áll rendelkezésünkre egy 1000 m2-es raktár Budapest XXII. kerületében, ahol az alapvető raktározási feladatokon túl számos egyéb szolgáltatással támogatjuk partnereinket. Ennek jegyében repertoárunkban szerepel a raktárak fenntartása mellett:

•    Tárolás fedett és nyitott területeken
•    Betárolás, kitárolás
•    Kézi és gépi anyagmozgatás
•    Raklapos és egyedi áruk kezelése
•    Komissiózás, árukiszedés, egységrakomány-képzés
•    Csomagolás, pántolás, fóliázás
•    Számítógépes készletnyilvántartás

Budapest raktár lehetőségei közül válassza a Tesmore Logistic-ot
A Tesmore Logistic raktár Budapest XXII. kerületében várja partnereink termékeit

Budapest raktár szolgáltatásai között kiemelkedően ügyfélközpontú és magas színvonalú az általunk nyújtott mindennemű raktározási feladatellátás. A külső raktárak felkutatása és a raktározás kiszervezése napjainkban egy igen elterjedt és hatékony módszer arra, hogy a kisebb-nagyobb vállalatok biztonságosan tárolják termékeiket, árucikkeiket, ugyanakkor hatalmas összegeket takarítsanak meg, hiszen nem kell saját fenntartású raktárak üzemeltetését is biztosítaniuk.

A Tesmore Logistic raktár Budapest városában várja meglévő és leendő ügyfeleit, hiszen azzal, hogy partnereink minket bíznak meg a szállítmányozás megszervezése mellett a raktározási műveletek ellátásával is, rengeteg időt, pénzt és energiát spórolhatnak. Ha minket választ, lényegében minden terhet leveszünk a válláról, ugyanis nem csupán a tárolni kívánt termékek biztonságos megőrzéséről gondoskodunk az általunk fenntartott raktárak területén, hanem ezen felül vállaljuk a csomagolást, komissiózást, nyilvántartást, és persze minden adminisztrációs feladatot, majd pedig a fuvarozást is.

Ha Ön is úgy gondolja, hogy stratégiailag a legjobb döntés vállalkozása jelenlegi helyzetében egy külső raktár Budapest városában és raktárlogisztikai szolgáltatás igénybevétele, akkor keressen minket bizalommal!  Minden részletes információt átbeszélünk az általunk fenntartott raktárak kapcsán!

+36 20 3156 156
info@tesmore.hu

Raktárak szerepe a logisztikában

A raktári logisztika meghatározásához először magának a logisztikának a jelentését kell megértenünk. A logisztikát a lehető legegyszerűbben úgy definiálhatjuk, mint komplex műveletek részletes tervezését, szervezését, irányítását és végrehajtását. Számos iparágban, így a raktározásban is, a logisztika kiterjed a fizikai áruk és információk áramlására is.

A raktárlogisztika kiterjedhet bármire, a sérült áruk kezelésétől, a humánerőforrás-kezelésen át a vevőkkel, ügyfelekkel való kapcsolattartásig. Más szóval, a raktárilogisztika magában foglalja az összes szabályzatot, eljárást és szervezési eszközt, amelyek szükségesek a raktári műveletek zökkenőmentes működéséhez.

A raktárak működtetése így rengeteg kihívással jár, melyek nagy része a szervezés körül forog. A raktározási kihívások a közvetlen problémáknál, mint például lejárt szavatosságú termékek kezelése stb., mélyebbek, kiterjednek a készletgazdálkodásra, az ellátási lánc menedzsmentre, a költségellenőrzésre, az emberi erőforrásokra, kockázatkezelésre és biztonságra, többek között.

Tehát felmerül a kérdés, hogy hogyan érhető el a kellő rugalmasság a versenyképesség megőrzéséhez, úgy, hogy mindenre kellő figyelem, idő és pénz irányul. A megoldás egyszerű: raktárlogisztikai kiszervezés, Budapest raktár repertoárjából pedig a Tesmore Logistic!

A külső raktár és a raktározás kiszervezésének legfőbb előnyei

A raktárak olyan hatalmas terek vagy létesítmények, ahol a vállalkozások nagy mennyiségű árut, terméket tárolhatnak. Ezek egy-egy vállalkozás legjelentősebb vagyonát jelentik, ezért mindenképp egy biztonságos helyet igényelnek a tároláshoz, leltárhoz és megőrzéshez. A raktárak egyúttal sok kritériumnak kell, hogy megfeleljenek.

Az outsourcing, azaz a kiszervezés rengeteg előnyt jelent, melyet hatékonyan használhat fel versenytársaival szemben is. A kiszervezés révén nem kell saját raktárépület vásárlására költeni, és ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen egy raktár fenntartása során biztosítani kell a megfelelő technikai felszereltséget, informatikai rendszert és persze humán erőforrásra is szükség van. Budapest raktár szolgáltatásai közül minket választva a megbízó igényeinek és elvárásainak megfelelően, megszabadulhat a pénzügyi terhek jelentős részétől, valamint az adminisztratív feladatok elvégzésének terhe alól.  Az általunk üzemeltetett raktár Budapest egyik legkorszerűbb és legbiztonságosabb tárolóegysége, s természetesen garanciát vállalunk ügyfeleink termékeinek biztonságos megőrzésére.

külső raktár Budapest
A külső raktárak kapcsán a biztonságos és hatékony működés az egyik legfontosabb feltétel

Külső raktárak igénybevételének és a raktározási feladatok kiszervezésének egy kevésbé kézzelfoghatóbb, ám annál lényegesebb velejárója, hogy kapcsolati tőkéjét, nemzetközi kapcsolatait is hatékonyan bővítheti, hiszen általunk újabb partnerekre is szert tehet.

Mikor érdemes a kiszervezés és külső raktárak mellett dönteni ?

Arról már szó esett, hogy milyen előnyökkel járhat, ha Budapest raktár kínálatai közül a Tesmore Logistic által nyújtott szolgáltatásokat választja, de arra is érdemes pár mondatot szentelni, hogy milyen szituációkban éri meg leginkább ezt a fajta megoldást preferálni.

  • Az egyik legfőbb oka a külső raktárak választásának és a raktározás kiszervezésének a ciklikus áruforgalom, azaz, ha a megrendelések száma sokat ingadozik egész évben, akkor felesleges saját raktár fenntartása, hiszen ez rendkívül veszteséges lehet.
  • Másik fontos dolog az időtényező. Ha vállalkozása útjának egyengetése és fejlesztése mellett nem jut idő foglalkozni a raktárak üzemeltetésével, a rendelések teljesítésével, akkor érdemes azt egy erre specializálódott cégre bízni. A megspórolt időt és pénzt innovációra és marketingre fordíthatja a további sikeres működés érdekében.

Budapest raktár szolgáltatásunk igen széleskörű
A raktárak üzemeltetése mellett az olyan részfeladatok, mint a csomagolás, komissiózás, nyilvántartás rengeteg időt, energiát és munkaerőt igényelnek

1PL-től a 4PL-ig, mit jelentenek ezek a kifejezések?

A logisztika világában elterjedt kifejezések az 1PL, 2PL... stb. modellek, azonban ez a laikusoknak nem biztos, hogy sokat mond. Ezek a modellek tulajdonképpen arra utalnak, hogy egy-egy vállalkozás milyen módon végzi, vagy épp végezteti a logisztikai feladatait, amibe természetesen a raktár is beletartozik. Egyes cégek maguk irányítják a logisztika minden elemét, mások csak bizonyos feladatokat, míg megint mások a teljes logisztikát kiszervezik, beleértve a raktár működtetését is.

Az 1PL (First Party Logistics) azt jelenti, hogy egy-egy árucikk, termék előállítója, exportőre végzi a logisztikai feladatokat, ehhez pedig teljes mértékben a saját műszaki eszközeit, pl. teherautóit, raktárait, belső szállítási eszközeit, informatikai rendszerét használja fel.

A 2PL modell már olyan megoldás, amelynek során a gyártó, vagy exportőr megbízást ad a szállítmányozási és raktározási tevékenységek bizonyos mértékű elvégzésére egy logisztikai szolgáltatásokat nyújtó külső cégnek, de az ellenőrzés és az adminisztráció saját kézben marad.

A 3PL modell esetében a megbízott már sokkal szélesebb körű szolgáltatásokat nyújt. Többek között szállítmányozást, raktározást, co-packinget, küldemény útjának követését, vevőtranzakció-kezelést stb.. A 3PL-től kezdve a szolgáltatások ezen formáját többnyire olyanok veszik igénybe, akik elsősorban nem a logisztikára koncentrálnak, mint fő tevékenységi kör.

Napjainkban az egyik legnépszerűbb modell a 4PL. Itt tulajdonképpen már minden egyes feladatot a megbízott logisztikai vállalat végez, ebbe természetesen a raktározás mindennemű feladatköre is beletartozik. Egy úgynevezett operátor feladata az egész folyamat megtervezése és vezérlése. Ennél a formulánál a megbízónak jellemzően nincs saját logisztikai részlege. A szolgáltatások pedig tulajdonképpen személyre szabottak, hiszen a megbízó igényei szerint alakítják.

Ha úgy dönt, a Tesmore Logistic mellett teszi le a voksát, akkor az igényeinek megfelelően választhatja ki, hogy milyen területekre szeretné igénybe venni a szolgáltatásainkat. Akár kisebb feladatok lebonyolításától kezdve a teljes logisztikai szervezésig bármit ránk bízhat. A Tesmore Logistic raktár Budapest városában várja leendő ügyfeleit.  

AJÁNLATKÉRÉS

Ezeket tartsa szem előtt, ha logisztikai partnert választ!

Mindenek előtt, ha raktárlogisztikai partnert szeretne választani, érdemes néhány fontos dolgot szem előtt tartani. Budapest raktár szolgáltatási felhozatalában a Tesmore Logistic egyike azon kevés vállalatoknak, mely mindenre kiterjedő logisztikai, fuvarozási és raktározási funkciókat is ellát. De nézzük meg, hogy milyen tényezőket kell, hogy mérlegeljen, mielőtt döntést hozna.

- Első és legfontosabb, hogy a leendő raktárlogisztikai partnervállalat szolgáltatási köre ne merüljön ki csupán az árucikkek tárolásában, a raktárak fenntartásában, hanem vállalja a komissiózást, csomagolást, nyilvántartást és persze a termékek fuvarozását is. Természetesen ezek az egyéni igényektől és preferenciáktól függő tényezők, de a költséghatékony működés érdekében a kisebb, vagy kezdő vállalkozásoknak ez lehet a legkézenfekvőbb megoldás.

- A második szempontot a célterületek, célországok jelentik, azaz mielőtt kiválasztja, hogy kikkel szeretne együttműködni, érdemes ellenőrizni, hogy mely országokba, milyen típusú logisztikai szervezést, fuvarozást vállal az adott cég. A Tesmore Logistic raktár Budapest központtal vállalja a közúti és tengeri szállítmányozást immár 26 célországba.

- Nem szabad megfeledkezni az informatikáról sem, hiszen kiváltképp lényeges kérdés, hogy milyen rálátást biztosít a raktár a rendelések állapotára. Cégünk a legmodernebb informatikai rendszereket alkalmazza a tárolt áru nyilvántartásához, így a legkisebb hibafaktorokat is hatékonyan tudjuk kizárni az általunk fenntartott raktárak működésében.

- A raktárak költségei ugyanakkor nagyon sok tényező függvényében változhatnak, így természetesen nem minden szituációban előnyös a kiszervezés. Meghatározó lehet például a raktározott áru értéke, tömege, mérete, dolgozók száma, berendezések értéke, informatikai rendszer stb.

Budapest raktár repertoárja viszonylag széles választási lehetőséget nyújt, azonban csak kevés vállalat biztosít olyan széleskörű szolgáltatásokat, mint a Tesmore Logistic. Amennyiben minket választ, garantáljuk Önnek, hogy minden téren elégedetten fog visszatekinteni a közösen elvégzett munkára, hiszen mi mindenben ügyfeleink maximális elégedettségére törekszünk az év minden napján.

Legyen szó logisztika megszervezéséről, a fuvarozás lebonyolításáról, vagy külső raktárak biztosításáról, raktárszolgáltatásokról, cégünknél mindent megtalálhat, amire csak szüksége lehet. 


Raktár Budapest XXII. kerületében
Keressen minket elérhetőségeinken:

+36 20 3156 156
info@tesmore.hu

AJÁNLATKÉRÉS

Budapest raktár szempontjából egy jó választás
Raktár Budapest területén korrekt árakkal: Tesmore Logistic

A raktárválasztás szempontjai

A raktárbérlés egy nagyon kedvező megoldás olyan induló-, vagy kisvállalkozások számára, melyek egyelőre nem engedhetik meg maguknak, hogy termékeiknek, gyártmányaiknak külön raktárépületet tartsanak fent, hiszen ez rendkívül költséges, ráadásul rengeteg adminisztrációval jár, esetleg külön munkaerőt is fel kell venni ehhez. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen raktárat választ bérlés céljából. Mutatjuk, hogy miért. 

Mitől jó egy raktár? Ezeket vegye figyelembe!

Ha Ön is szeretne raktárat bérelni, hogy termékeit hosszabb-rövidebb időre biztonságos helyen tárolhassa, akkor adunk némi támpontot ahhoz, hogy ki tudja választani a legmegfelelőbb szolgáltatásokat.

  • Megközelíthetőség, fizikai jellemzők

Az egyik első kritérium, melyet érdemes szem előtt tartani az a megközelíthetőség, elhelyezkedés. Értelemszerűen olyan raktárépületet érdemes választani, mely könnyen megközelíthető, azaz jó minőségű utakkal, kedvezően van bekötve a közlekedési hálózatba. Triviális ugyan, de nagyon fontos az is, hogy mekkora az épület alapterülete, hiszen elképzelhető, hogy idővel sokkal több helyre lesz szüksége, így egy másik, nagyobb raktárba költözni plusz kiadást jelentene.

Érdemes személyesen helyszíni szemlét is tartani, mielőtt letenné a voksát egy raktár mellett, hiszen az épület fizikai állapota nem biztos, hogy kiderül a leírásokból, képekből. Szemügyre kell venni az épületszerkezetet, felszereléseket, azok minőségét. Egy-egy ilyen terepszemle alkalmával sok mindenre fény derülhet, így nem érdemes elhanyagolni. 

  • Szolgáltatások sokszínűsége

A fizikai paramétereken túl nagyon fontos, hogy a  raktárlogisztikai partnervállalat szolgáltatási köre ne merüljön ki csupán az árucikkek tárolásában, hanem vállalja a komissiózást, csomagolást, nyilvántartást és persze a termékek fuvarozását is. Ezek természetesen az egyéni igények függvényei, azonban ez bizonyulhat a legkézenfekvőbb módszernek, ha költséghatékony megoldást keres.
A raktárlogisztikai szolgáltatások kapcsán mindenképp ellenőrizni kell, hogy az adott raktár mely országokba, milyen típusú logisztikai szervezést, fuvarozást vállal.

  • Informatikai hálózat

Sokat elárul a használt informatikai rendszer korszerűsége is. A modern hálózatok garantálják portékája biztonságát, hiszen így minden termékének mozgása pontosan nyomon követhető. Súlyponti kérdés az is, hogy a raktár milyen mértékben biztosít rálátást a tárolt árucikkek mozgására. Amit még érdemes szem előtt tartani az a tárolási rendszer korszerűségi színvonala, és persze a szállítási és a raktározási költségek is elsődleges aspektusok.


Raktár Budapest XXII. kerületében
Kérjen tőlünk ajánlatot:

AJÁNLATKÉRÉS

Fejlett informatikai rendszerek a modern raktárakban
A fejlett informatikai rendszerek egy modern raktár elengedhetetlen kellékei

Válassza a Tesmore Logistic szolgáltatásait!

A Tesmore Logistic Magyarország egyik legnívósabb logisztikai vállalkozása, hiszen ügyfeleinknek széleskörű, precíz szolgáltatásokat nyújtunk.
Cégünk fő profilja alapvetően a nemzetközi, illetve belföldi szállítmányozás, fuvarozás, azonban professzionális vállalatként a raktárlogisztikai szolgáltatások sem hiányozhatnak repertoárunkból. Éppen ezért áll rendelkezésünkre egy 1000 m2-es raktár Budapest XXII. kerületében, ahol az alapvető raktározási feladatokon túl számos egyéb szolgáltatással támogatjuk partnereinket, úgy mint:

  • Tárolás fedett és nyitott területeken
  • Betárolás, kitárolás
  • Kézi és gépi anyagmozgatás
  • Raklapos és egyedi áruk kezelése
  • Komissiózás, árukiszedés, egységrakomány-képzés
  • Csomagolás, pántolás, fóliázás
  • Számítógépes készletnyilvántartás

A Tesmore Logistic raktár Budapest központtal vállalja a közúti és tengeri szállítmányozást immár 26 célországba.
Azon felül, hogy szolgáltatások széles palettáját biztosítjuk, általunk akár kapcsolati tőkéjüket, gazdasági érdekeltségüket is bővíthetik üzletfeleink, hiszen számos partnerrel rendelkezünk szerte Európában. Ez egy remek lehetőség az induló vállalkozások számára, hogy nemzetközi szinten is új kapcsolatokat építsenek.

A Tesmore Logistic raktár Budapest egyik legmodernebb logisztikai központja. Ha Ön is szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása