Belföldi fuvarozás egyedi igények szerint

2021. szeptember 22.
1977

A nemzetközi szállítmányozás, mint az ismeretes, meghatározó szerepet tölt be Európa és az egész világ életében, hiszen ez jelenti a kereskedelmi, gazdasági folyamatok vérkeringését. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni az országhatárokon belül zajló szállítmányozásról és fuvarozásról sem, hiszen lényegében ez biztosítja, hogy nemzetközi szinten is zavartalanul működjön az áruforgalom.

Fuvarozó céget keres? Kérje részletes árajánlatunkat! Ha fuvarozás Budapest, akkor Tesmore Logistic!

Ajánlatkérés

Országhatárokon innen és túl

A belföldi fuvarozás fontosságát sok szállítmányozó, logisztikai cég mellékesnek gondolja, és elsősorban a nemzetközi áruforgalomra koncentrálnak. Fontos azonban megjegyezni, a kettő szorosan együtt jár, s egy magát professzionálisnak valló logisztikai vállalkozásnak minden területen a maximumot kell nyújtania. Ennek tükrében nem hiányozhat tehát a szolgáltatások palettájáról a belföldi fuvarozás sem.  

A belföldi áruszállítás a magyar gazdaság egyik legfőbb mozgatórugója, így minél több hangsúlyt fektetünk ennek fejlesztésére, úgy hazánk is sokat profitálhat ebből, hiszen számos induló, vagy épp nagyvállalkozásnak teremt lehetőséget, hogy új partnereket szerezzenek és kiterjesszék érdekeltségüket.   

Ezeket fontos szem előtt tartania a belföldi áruszállítás kapcsán!

Egy-egy vállalkozás életét a belföldi fuvarozás minősége rendkívül könnyen fellendítheti, ám ugyanakkor meg is keserítheti, így nagyon fontos, hogy jól válasszon partnert. Ha nem tud ügyfeleinek versenytársai közül kiemelkedő minőségű szolgáltatásokat nyújtani, akkor sajnos rengeteg lehetőségtől fog elesni. Van azonban néhány íratlan szabály, vagy szempont, melyeket szem előtt tartva könnyedén növelheti ügyfelei elégedettségét, ezzel együtt vállalkozása sikerességét is, mindezt kedvező belföldi fuvarozás árak mellett.

A történelem már sokszor bizonyította, hogy egy vállalkozó csak akkor lehet igazán sikeres, ha nagy gondot fordít a logisztika minőségére, hiszen ez a siker egyik legfőbb kulcsa. Példának okáért ma már az 1-2 napon belüli kiszállítás, belföldi áruszállítás esetén, egy teljesen reális elvárás lehet az ügyfelektől. Ha azonban ezt nem tudja teljesíteni, mások fogják Ön helyett, és így üzletfelei is hamar átpártolnak. Ebből kifolyólag, ha nincs meg a kellő infrastruktúra ehhez, célszerű a belföldi fuvarozás kiszervezése professzionális logisztikai partnereknek. Ezáltal nem csak hatékonyabban tudja ügyfelei elvárásait kielégíteni, de a fuvarozás árak is sokkal olcsóbbak lehetnek, mintha Önnek kellene a járműveket fenntartani. 

A túlméretes szállítmányok, veszélyes anyagok szállításában pedig szinte elkerülhetetlen egy külső partner szolgáltatásainak az igénybe vétele. Fontos, hogy körültekintően, lényeges kérdéseket megfogalmazva válassza ki, hogy melyik szolgáltatóval szeretne együttműködni. Itt releváns információkat szolgáltathat a referencialista, szolgáltatások sokszínűsége, a partnervállalat könnyű elérhetősége, korábbi ügyfeleik véleménye, nagyobb teherszállítás árak, egyszerűbb fuvarozás árak, de még sorolhatnánk. Az is mérvadó lehet, hogy a fuvarozás Budapest, vagy vidéki központtal történik, de még hosszasan sorolhatnánk az egyes kritériumokat.

belföldi áruszállítás
Belföldi fuvarozás Budapest központtal – válassza a Tesmore Logistic csapatát!

A kiszervezés további előnyei: 

  • A fentieken felül azért is célszerű a belföldi áruszállítás kiszervezése, mert az ezzel foglalkozó cégeknek nem csupán a járműkészletét, eszköztárát tudja igénybe venni, hanem minden nemű szaktudást és tapasztalatot, illetve kapcsolati tőkét is.  
  • Emellett mind a nemzetközi-, mind a belföldi fuvarozás során rengeteg törvénnyel, rendelettel, szabállyal kell tisztában lenni. Ismerni kell a különféle termékek, rakományok helyes csomagolásának, pakolásának, szállításának módját. Ha ezekre a dolgokra nem vagyunk tekintettel, akkor a szükségesnél jóval magasabbra emelkedhetnek a belföldi fuvarozás árak. A megfelelő csomagolási, rakodási ismeretek segítenek elkerülni ezeket a problémákat. 
  • A szállítás során biztonságban lesznek a termékek, valamint a lehető leghatékonyabb lesz a helykihasználás és az anyaghasználat és a fuvarozás árak is sokkal kedvezőbbek lesznek. 
  • A veszélyes anyagok a belföldi áruszállítás egy jelentős részét adják, melyet legtöbb esetben kiszervezéssel bonyolítanak le az illetékes vállalatok. Hiszen a fuvarozó felelőssége és szigorú kötelessége minden esetben, hogy az ilyen szállítmányok megfelelően jelölve legyenek. Ez nemcsak a törvényi megfelelés szempontjából rendkívül fontos, de ezzel garantálható a rakomány megfelelő, precíz, óvatos kezelése, ezzel is megelőzve a veszélyhelyzeteket. 

Hosszasan lehetne még sorolni természetesen, hogy a belföldi áruszállítás kiszervezése milyen előnyökkel jár, és hogy miért fontos az, hogy a lehető legjobb partnert találja meg ehhez. Összegezve a leírtakat, kifejezetten hangsúlyos a gyorsaság, precizitás, nagy kapacitás, fejlett infrastruktúra, hiszen csak így garantálható az ügyfelek maradéktalan elégedettsége, és a minél kedvezőbb belföldi fuvarozás árak, teherfuvarozás árak.

A belföldi fuvarozás típusai

Akárcsak a nemzetközi fuvarozás, a belföldi áruszállítás is egyfajta komplex gyűjtőfogalom, amely rengeteg féle rakománytípust, vagy szállítási módot foglal magában. Magyarországon a belföldi fuvarozás során elsősorban a közutakat és a vasutat használják, hiszen hazánk mérete és természeti adottságai révén ezek a leginkább költséghatékony opciók.

Jelen esetben csak a közúti belföldi fuvarozás az, ami számunkra releváns. Ezen belül is több szállítási módot lehet megkülönböztetni, hiszen ide sorolhatók akár a költöztető cégek szolgáltatásai, a futárszolgáltatók, de a hatalmas kamionokkal történő áruszállítás is.

A belföldi fuvarozás leggyakrabban alkalmazott típusai

  • gyűjtő szállítmányozás
  • FTL, azaz komplett, és LTL, azaz részrakományos szállítmányozás
  • aznapi és expressz szállítás
  • ADR, azaz veszélyes áru szállítása

Most részletesebben tekintsük át, hogy mit is takarnak ezek a kifejezések, mikor éri meg ezeket igénybe venni, többek között a teherszállítás árak tükrében. A logisztika megszervezése során mind a fuvarozóknak, mind a megbízónak át kell gondolniuk, hogy melyik szállítási mód a legmegfelelőbb és ehhez több tényezőt kell figyelembe venniük: méret, gyorsaság, ár, illetve, hogy mennyire érzékeny az áru, azaz törékeny-e, netán romlandó stb.

A gyűjtő szállítmányozás azt a célt szolgálja, hogy kis méretű árucikkeket juttassunk el a rendeltetési helyükre. A fuvarozók ilyenkor összegyűjtik az árucikkeket, hogy azok egy teljes rakományt alkossanak, így meg tudják tölteni az egész kamiont. Ez a megoldás a belföldi fuvarozás árak vonatkozásában kifejezetten költséghatékony, ezért nagy népszerűségnek örvend.  

LTL és FTL szállítmányozás

A szállítmányozásban az egyik leghangsúlyosabb szempont a méret, mivel ez a tulajdonság fogja legjobban befolyásolni a többi tényezőt is. Ennek kapcsán érdemes beszélni az FTL szállítási módról, mely rövidítés a Full Truck Load kifejezést takarja, azaz komplett rakomány. Ennek lényege, hogy a kamionban csak a megbízó rakománya kap helyet. Ezzel szemben az LTL, azaz Less than Truck Load esetében, amit magyarul részrakománynak szoktak fordítani, több megbízó terméke is bekerül a raktérbe. Az FTL szállítmányok általában 9 tonna felett vannak, míg az LTL szállítmányok a legtöbb esetben 2 és 5 tonna között.

A teherfuvarozás árak szempontjából az LTL szállítás olcsóbb, hiszen megoszlanak a költségek, ugyanakkor ez a fajta fuvarozás lassabb is, mivel nem csak egy megbízó rakománya van a teherautón, így akár többször is meg kell állnia, hogy fel, vagy lepakoljanak róla. Ebből következik, hogy romlandó, vagy törékeny áru esetében mindenképpen az FTL szállítási módot javasolt választani, mivel a rakomány nem fog teherautót cserélni, nem fogják azt mozgatni, így sokkal kisebb a sérülések valószínűsége.

ADR szállítás

Az ADR szállítmányozás a veszélyes anyagok szállítását takarja, mely a fuvarozás egy rendkívül speciális formája. Az, hogy mi számít veszélyes anyagnak, külön jogszabályok határozzák meg. Ezen kategóriába alapvetően a tűz- és robbanásveszélyes, egészségre veszélyes, vagy környezetkárosító tulajdonságokkal bíró rakományok tartoznak. Ezen rakományok szállítása csak bizonyos előírásoknak megfelelően, meghatározott körülmények között valósítható meg. Mivel csak speciális eszközökkel és felszerelésekkel bonyolítható le az ADR szállítás, a kiszervezés mint módszer a legköltséghatékonyabb a fuvarozás árak tekintetében.

Összeségében tehát a belföldi fuvarozás árak nagyban függnek attól, hogy milyen szolgáltatásokat szeretne igénybe venni, másfelől az egyes logisztikai cégek között is hatalmas különbségeket tapasztalhat a fuvarozás árak vonatkozásában.

Fuvarozás Budapest központtal

A belföldi fuvarozás eredményessége érdekében nagyon fontos, hogy olyan partnervállalkozás mellett tegye le a voksát, amely maradéktalanul teljesíteni tudja elvárásait, és ha szükséges, akár nemzetközi szinten is biztosít logisztikai szolgáltatásokat. Emellett elengedhetetlen az átláthatóság, ügyfélközpontú gondolkodásmód és kommunikáció a félreértések elkerülése végett, akár a szolgáltatások formája, akár a fuvarozás árak kapcsán.

A Tesmore Logistic-nél mindig az ügyfél az első, így folyamatosan törekszünk arra, hogy szolgáltatásaink sokszínűségével, odaadó munkavégzésünkkel, és az egyéni igények legteljesebb kielégítésével, kedvező fuvarozási-, és teherszállítás árak biztosításával rászolgáljunk partnereink bizalmára és hűségére. A belföldi fuvarozás így nem is lehet kétséges, hogy alapszolgáltatásaink közé tartozik, noha fő profilunk a nemzetközi tengeri-, és közúti szállítmányozás megszervezése és lebonyolítása. A fuvarozás Budapest központból zajlik, azonban az egész ország területén vállaljuk a szóban forgó feladatok ellátását, legyen az egy szimpla költöztetés, vagy túlméretes szállítás, vagy bármilyen megbízás. A belföldi fuvarozás árak kapcsán weboldalunkon keresztül érdeklődhet. 

Raktározást is igénybe venne?

A belföldi szállítmányozás lehetőségének biztosítása már csak azért sem elhanyagolható feladat, mert Budapest városában raktárlogisztikai szolgáltatásokat is nyújtunk ügyfeleinknek, így kifejezetten fontos, hogy a maximális elégedettség, és üzletfeleink dolgának megkönnyítése érdekében biztosítjuk a fuvarozás elvégzését országhatárokon belül is. 
Természetesen ezzel a lehetőséggel bárki élhet, függetlenül attól, hogy igénybe veszi-e a raktárunkat, vagy a nemzetközi fuvarozást.

fuvarozás Budapest területén
Szolgáltatásaink között megtalálhatja a költöztetést is. Segítünk Önnek új életet kezdeni!

A fuvarozás árak tekintetében igen csak változó, és sok esetben nehezen megjósolható, hiszen alapvetően ez rengeteg dolog függvénye, így például a távolság, áru mennyisége, mérete, típusa, de az egyéni igények, mint például az időzáras szállítmány mind-mind befolyásolják a fuvarozás árak alakulását. A Tesmore Logistic esetében a fuvarozás Budapest központból irányított, így például az innen mért távolság is meghatározó lehet. Ugyanakkor kisebb volumenű fuvarok, vagy a nagyobb teherfuvarozás árak kapcsán is gyorsan kaphat felvilágosítást, ha weboldalunkon keresztül árajánlatot kér. Kollégáink igyekeznek minél hamarabb átbeszélni Önnel, hogy a kívánt szolgáltatások ismeretében mire kell számítani a nemzetközi-, vagy belföldi fuvarozás árak tekintetében. 

Ha további információkat szeretne kapni a szállítmányozás, teherszállítás árak kapcsán, akkor kattintson ide! Fuvarozás Budapest központtal az ország teljes területére!

Ajánlatkérés

Fuvarozás Budapest és Magyarország egész területén

Mint arról már szó esett, szolgáltatásaink kifejezetten sokrétűek, mindig törekszünk arra, hogy maradéktalanul teljesítsük partnereink elvárásait, kéréseit. Mind nemzetközi-, mind pedig hazai viszonylatban tulajdonképpen bármilyen jellegű szállítmányozási, fuvarozási feladatot bátran ránk bízhat, mint például 

  • túlméretes szállítás, 
  • veszélyes anyagok szállítása, 
  • időkapus szállítás, 
  • ADR-es küldemények, 
  • zsákos áru szállítása stb., 
  • de repertoárunkba tartozik a költöztetés is. 

A raktárlogisztikai szolgáltatások és a fuvarozás Budapest központtal történik, azonban az ország bármely pontján kérheti segítségünket, kifejezetten kedvező teherfuvarozás árak mellett. 

Forduljon hozzánk bizalommal akár nemzetközi, akár belföldi fuvarozás kivitelezését szeretné egy profi logisztikai partnervállalatra bízni. Széleskörű szolgáltatásainknak, és precíz, pontos munkavégzésünknek köszönhetően garantáltan elégedett lesz a végeredménnyel. Nemzetközi terepen szerzett tapasztalataink, kapcsolati tőkénk pedig kifejezetten hasznosak lehetnek, ha a közeljövőben a nemzetközi piacokon is szeretné magát megmérettetni a hazai lehetőségeken túl. 
Ha további kérdései lennének a témáról, például a fuvarozás árak kapcsán, akkor bátran vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot, készségesen állnak rendelkezésére. 

Ne feledje, ha fuvarozás Budapest, akkor Tesmore Logistic!

Kérje részletes árajánlatunkat!

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása