A nemzetközi szállítmányozás hátulütői, ha nem profi céget bíz meg

2020. december 19.
349
nemzetközi szállítmányozás a megfelelő céggel
A nemzetközi szállítmányozás a XXI. század elengedhetetlen velejárója, hiszen a nemzeteken, kontinenseken átívelő kereskedelem hozzátartozik modern világunkhoz. Az országhatárokon átnyúló logisztika és fuvarozás a háttérből teszi kényelmesebbé mindennapjaikat, éppen ezért a pontos, precíz, és időben történő kivitelezés nélkülözhetetlen szempont a nemzetközi utakon, vizeken. 

A precíz munka megkerülhetetlen

A Tesmore Logistic Magyarország egyik legnívósabb szállítmányozással foglalkozó vállalkozása, s immár évek óta kiemelkedően képviseltetjük magunkat a logisztika világában, a multinacionális vállalatokkal is tartva a versenyt. Egyik fő alapelvünk, hogy olyan logisztikai szolgáltatásokat biztosítsunk, melyek egyedülállók, s megfizethetők ezen a területen. A logisztikai problémakezelés, áruszállítás lebonyolítása azonban nem egyszerű, sőt roppant összetett feladat, ezért precíz szervezést igényel. Magyarán tüzetesen ismerni kell a hazai és európai közlekedési, infrastrukturális lehetőségeket, jogszabályokat. Ugyanakkor nem csak a szaktudás, hanem az erős nemzetközi kapcsolatok is létfontosságúak, melyekkel csak a régebb óta működő, tapasztalt és professzionális logisztikai cégek rendelkeznek.

Mi származhat abból, ha tapasztalatlan, vagy nem megbízható céget választ?

Mint arra már utaltunk, a logisztika egy meglehetősen összetett és sokrétű feladat. A különböző megbízók, azaz magányszemélyek, vállalkozások gyakran szervezik ki a szállítmányozási feladataikat az erre létrehozott szervezeteknek. Mindazonáltal érdemes megválogatni, hogy kire is bízza ezeket a feladatokat.

Először is, a logisztikai kiszervezés legfőbb célja a fuvarozás és a papírmunka elvégzésének átruházása. A megfelelő szakértelem híján lévő cégek kezdetben rengeteg adminisztrációs hibát ejthetnek, hiszen nincs tapasztalatuk ezen a területen, ami pedig súlyos anyagi károkat, a rakomány késését okozhatja. A késés persze több tényezőből is fakadhat, például a nem elegendő emberi vagy gépjármű erőforrás okán, a vámügyintézés, vagy a tapasztalatlan sofőrök miatt. A nemzetközi szállítás terén ezek a lehetséges malőrök hatványozottan jelentkezhetnek.

A rakományok sokfélesége miatt a nagyobb vállalatok repertoárjába tartozik az ADR, túlméretes szállítás stb. is, azonban a nem profi cégek esetében ezek a lehetőségek gyakran korlátozottak, vagy egyáltalán nem is opciók, mert nem rendelkeznek megfelelő engedélyekkel és eszközökkel. Egy gyakorlott szállítmányozó a megadott termékek ismeretében mindig az adott paraméterekhez legjobban illő eszközöket tudja hozzárendelni, kezdve a járművekkel, szükséges védőfelszerelésekkel, engedélyekkel.

Óriási összegeket spórolhat meg azzal, ha kiszervezi a szállítmányozást, hiszen olcsóbb, mint saját járműveket fenntartani, sofőröket fizetni. Ugyanakkor a legtöbb haszonra mégis a szállítmányozók kapcsolati tőkéjének köszönhetően tehet szert. A kezdő, vagy nem professzionális, kontármunkát végző „vállalkozások” nem rendelkeznek a megfelelő kapcsolatokkal, hiszen a nagyobb cégek is igyekeznek őket kerülni. A nemzetközi-, és hazai kapcsolatok pedig igen fontosak, hiszen ezzel számos kedvezményhez, gyorsabb ügyintézéshez, szélesebb célcsoportokhoz juthat hozzá.

nemzetközi szállítmányozás a XXI. században

Egy professzionális logisztikai vállalkozás az országhatárokon túlra is vállal szállítmányozást

Honnan ismerheti fel a nem profi cégeket?

Van néhány szempont, melyek mentén könnyen kiszűrhető, hogy kikkel nem érdemes szóba állni. Az egyik legfőbb árulkodó jel, ha az adott szervezet honlapja hiányos, kevés az információ, a megadott elérhetőség nem aktív. Érdemes azt is mindig szemügyre venni, hogy mióta működnek a logisztika világában, s milyen alapszolgálatásokat nyújtanak, hiszen, ha csak 1-2 opció áll rendelkezésre, akkor vélhetően nincs meg a megfelelő apparátus, vagy szakértelem. Az is mérlegelendő az igényeinktől függően, hogy csak hazai, vagy csupán néhány más országba vállalnak fuvart. Persze ezen felsorakoztatott szempontok ellenében is lehet egy-egy kisebb, vagy kezdő vállalkozás professzionális szintű, de jellemzően sokkal inkább megéri tapasztalt, és szolgálatások sokaságát nyújtó cégeket megbízni, ahol egy helyen intézhetünk mindent.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!