Kisebb árumennyiség mozgatása tengeren

2021. augusztus 30.
220
a tengeri szállítmányozás biztonságos módja

A tengeri szállítmányozás az egyik legolcsóbb és legbiztonságosabb módja annak, hogy egyszerre, nagy mennyiségű árucikket továbbítsunk a világ egyik pontjáról a másikra. Noha a lehetőség adott, hogy akár több konténernyi terméket is útnak indítson, nem feltétlen szükséges mindig nagy tételben gondolkodni, ugyanis lehetőség van kisebb árumennyiség mozgatására is a nemzetközi vizeken. A következő cikkben röviden ezt a témakört járjuk körbe. 

LCL, azaz részrakományos szállítás

A tengeri szállítmányozás szaknyelvében megkülönböztetünk LCL (Less than Container Load), azaz részrakományos szállítást, illetve FCL (Full Container Load), azaz teljes konténeres szállítást. Mind a két szállítási metódusnak megvannak a maga előnyei, attól függően, hogy mennyi árut szeretne hajóra pakolni, milyen sürgős a szállítmány célba érése, stb., itt több tényező is érvényesül. 

Az teljes konténeres és részrakományos szállítás között az a különbség, hogy az előbbi, azaz az FCL során egy egész konténer megtölthető a feladó termékeivel, tehát csak az ő portékája kerül be a konténerbe, nem kell más feladóval osztoznia, ám így a költségek sem oszlanak meg, de még így is kifejezetten költséghatékony, ha nagy mennyiségű rakományról beszélünk. Ezzel szemben az LCL szállítási módot választva az Ön áruja egy gyűjtőkonténerben fogja megtenni az utat más partnerek csomagjaival együtt. Az LCL szállítás alapvetően olcsóbb alternatíva, azonban jóval időigényesebb, mint az FCL szállítás, ráadásul utóbbi biztonságosabb is, hiszen nem nyitják ki a konténert egészen a célba érésig. 

Az online vásárlások hihetetlen mértékű felgyorsulása nyomán a hatékony logisztikai menedzsment, a gyors, biztonságos, költséghatékony szállítás fontosabbá vált mint valaha. Rengeteg vállalat tér át emiatt a tengeri szállítmányozásra, és ezen belül is igen népszerűvé és elterjedtté vált az utóbbi időkben a részrakományos szállítmányozás, például a légi szállítás helyett. A gyors térhódítás oka pedig nem más, mint az, hogy a különböző vállalatok a szezonális mennyiségi ingadozásokat is figyelembe véve gyorsan tudjanak reagálni a változásokra, és exportcikkeiket akár kisebb tételekre bontva, hamar el tudják juttatni a címzetthez. 

Mikor éri meg az LCL-t választani?

A gyűjtőkonténeres szállítmányozás akkor ajánlott, azon túl, hogy termékei nem töltenek meg egy egész konténert, ha nem időkapus az árucikkek célbaérése, azaz nem probléma a megnövekedett szállítási idő. Az LCL szállítmányozás során a rakományt akkor indítják el, ha a konténer megtelik, ezért hosszabb szállítási idővel kell számolni, valamint a szortírozás és a kikötő-lerakóhely közötti szállítás is meghatározó. Ebből kiindulva az LCL szállítás több szervezést is igényel, azonban, ha a Tesmore Logistic szolgáltatásai mellett teszi le a voksát, akkor továbbra sem lesz több feladata az adminisztráció kapcsán, hiszen ezt a terhet is levesszük a válláról.

 Tengeri vagy szárazföldi szállítás
A Tesmore Logistic szolgáltatásait választva Önnek is segítünk a tengeri és szárazföldi szállítmányozás lebonyolításában!

A gyűjtőkonténeres szállítás egyik legfőbb előnye, hogy a kisebb mennyiségű áru összegyűjtésével költséghatékony módon tudja termékeit eljuttatni a rendeltetési helyükre, ugyanis a költségek megoszlanak a többi feladóval. A csomag elfoglalt helyének árát köbméterben határozzák meg. Általános szabály, hogy gyűjtőkonténeres szállítás esetén 1 tonna vagy 1 m3 a minimum súly, vagy méret, amivel igénybe lehet venni ezt a szolgáltatást.  Amennyiben ennél kisebb a küldemény, a minimum díj kerül felszámításra.

A tengeren túli üzleti partnerek, vásárlók rendeléseinek biztonságos, gyors eljuttatása komoly fejtörést okozhat, azonban nem kell aggódnia, ha a Tesmore Logistic-et választja partneréül, ugyanis mindent megteszünk, hogy minél több tehertől és feladattól mentesítsük ügyfeleinket. Segítünk Önnek megtalálni a lehető legelőnyösebb szállítási módot, illetve globális hálózatunkkal és kapcsolatainkkal is támogatjuk terveit. 

Forduljon hozzánk bizalommal bármikor!

Tengeri szállítmányozás szolgáltatásunk

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!