Tengeri szállítmányozás

Teljes konténer rakományok (FCL), részrakományok (LCL) továbbítását tengeren túli viszonylatokban kikötői ügynökségeinken és különböző hajótársaságokon keresztül szervezzük, beleértve a kikötői szolgáltatásokat, a vámkezelést, a hajóraklevél kiállítását és a házhoz szállítást is.

tengeri szállítmányozás tengeri konténer szállítás

Tengeri szállítás

A Tesmore Logistic által


Amint az a szárazföldi szállítmányozásnál is megszokott, a Tesmore Logistic-nél a rakománytípusok széles körének mozgatását a tengeri szállítmányozás keretein belül is tudjuk garantálni. A tengeri szállítás során ennek jegyében vállaljuk olyan rakományok célba juttatását, mint:

  • raklapozott áru
  • kartonos áru
  • speciális rakomány
  • túlméretezett rakomány
  • időkapus szállítás
  • költöztetés
  • zsákos áru
  • darabáru
  • ADR-es küldemények
  • tekercses áru

Bár fontos megjegyezni, hogy a konténer szállítás esetében  más időkorlátokkal kell számolni, mint közutakon folytatott fuvarozás során. Ügyfeleinknek, ennek függvényében mindig egyedi árajánlatot teszünk, mely tartalmazza határidőket is. Üzletfeleink megkeresésére átlagosan 1-2 napon belül reagálni tudunk, s mindent megteszünk annak érdekében, hogy teljes elégedettséggel álljanak hozzánk, és szolgáltatásaink színvonalához.

Tengeri szállítmányozás során a konténerhajók kizárólag tömegárukat szállítanak
A konténerhajók kizárólag tömegáruk szállítására kialakított járművek. A konténer szállítás az egyik legbiztonságosabb fuvarozási módszer ezeknek a mérnöki csodáknak köszönhetően.  

Az ajánlatkérést követő napokban megbízóinkkal megkötjük a szükséges szerződéseket, majd első lépésként hajótérfoglalással biztosítjuk parterünk rakományának rendeltetési helyére való eljuttatását, mely különböző kikötői ügynökségeken keresztül történik. Ezen felül, ha az ügyfél igényt tart rá, vállaljuk az adminisztratív feladatok elvégzését is, mint például a vámkezelést, a hajóraklevél kiállítását, és a nemzetközi konténer szállítás során felmerülő egyéb papírmunkákat.

Ajánlatkérés

A tengeri szállítmányozás lebonyolítására megkötött szerződés a hajóraklevél, mely szabályozza a fuvarozás során létrejövő jogviszonyokat.

A konténerhajós szállítmányozás az elmondottakon felül azért is számít biztonságos és bevett mechanizmusnak, mivel a konténeres szállítmányozás során a hajótársaságok kötelezettséget vállalnak az árucikkek épségben történő eljuttatására egyik kikötőből a másikba, az előre egyeztett árszabás mellett. A hajóstársaság felelősségi körébe tartozik a kikötőben felrakodott rakományt a célkikötőbe, olyan állapotban és mennyiségben lerakodni, ahogyan azt átvette. Persze jó tudni, hogy kivételt jelentenek ez alól a tengeri szállítás során bekövetkezett balesetek, vagy az áru sajátosságaiból fakadó problémák, netán a megbízó által okozott hiányosságok, mint például a hibás csomagolás.

Tengeri szállítmányozás

Beszéljenek a számok, kérjen ajánlatot!


A Tesmore Logistic jelenleg 26 európai célországba vállal szárazföldi és tengeri szállítmányozás lebonyolítását. Célunk, hogy segítsük megbízóinkat azzal, hogy tapasztalataink, kapcsolataink és széleskörű ismereteink birtokában javaslatot tegyünk a legmegfelelőbb fuvarozási módra és segítünk a lehetséges útvonalak kiválasztásában, illetve a nemzetközi konténer szállítás árak optimalizálásában, függetlenül a kijelölt szállítási módtól.

Az általunk nyújtott árajánlat tartalmazza a teljes tengeri konténer szállítás vagy részrakományok fuvarozásának lebonyolítását, a határidőket, az áru átrakodását, a vámkezelést és egyéb papírmunkákat is.

Fennállásunk óta immár 200 elégedett ügyfelet tudhatunk sorainkban, akik között a hazai és nemzetközi gazdasági élet kiemelkedő szereplői is jelen vannak. Cégünk munkatársai számára mindig az ügyfél van középpontban, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy egyetlen partnerünknek se okozzunk csalódást. Éppen ezért egész évben, minden nap bármikor elérhetőek vagyunk, s 1-2 napos határidővel reagálunk a megkeresésekre, ajánlatkérésekre.

Több partnerrel, hajótársasággal, kikötői ügynökséggel együttműködve igyekszünk a tengeri konténer szállítás terén egyedülálló minőségű szolgáltatásokat nyújtani. Élvezheti a kiterjedt hálózatunk nyújtotta előnyöket mind a szárazföldi, mind a tengeri szállítmányozás lebonyolítása során, és integrált szállító-kiosztási rendszerünkkel lehetőség nyílik a kereslet pontos előrejelzésére, illetve előnyös üzleti döntések meghozatalára.

Ha Ön is szeretne többet megtudni a tengeri szállítás, hajó konténer szállítás kapcsán, vagy kíváncsi árainkra, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, vagy kérjen árajánlatot weboldalunkon keresztül.

Ajánlatkérés

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!

tesmore velemenyek tengeri szállítmányozás

Hajó konténer szállítás

Tengeren innen és túl


Ön gondolkozott már azon, hogy a mindennapok során használt technológiai eszközök, használati tárgyak honnan is érkeznek? Nos példának okáért okoseszközeink többsége tengeri szállítmányozás révén Ázsiából és az USA-ból érkezik Európába, de használati cikkeink jelentős arányban mind a tengeren túlról származnak. Napjainkban emellett sosem látott népszerűségnek örvend az online kereskedelem, melynek köszönhetően mindössze néhány kattintással beszerezhetünk bármilyen terméket a világ bármely szegletéről. Az esetek többségében itt is a tengeri szállítás a leggyakrabban alkalmazott fuvarozási módszer. 2020-ban körülbelül 11 milliárd tonna árut szállítottak tengeren, konténeres szállítmányozás által. Mi az oka annak, hogy a tengeri szállítmányozás ennyire népszerű? Milyen előnyökkel jár és miért érdemes Önnek a Tesmore Logistic mellett letenni a voksát, ha tengeri konténer szállítás mellett dönt? Az alábbi bekezdésekben mindenre választ adunk. 

Tengeri szállítmányozás díjszabása rugalmas és kedvező a Tesmorenál

Tengeri szállítmányozás

További tudnivalók


A nemzetközi szintű logisztika egyik válfaja a tengeri szállítmányozás, mely bizonyos esetekben sok előnnyel jár a szárazföldön történő árumozgatáshoz képest, valamint az sem mellékes, hogy gyakran nem is áll rendelkezésre más opció. A nemzetközi vizeken folytatott áruforgalmat mindenképp célszerű igénybe venni, ha a szállítandó tömegáru célállomása nagy távolságban van, s a rakomány nem időkapus, vagy a hosszabb tranzitidő nem okoz problémát. Napjainkban a világ árukereskedelmének a 70%-át bonyolítják le tengeri szállítás útján.

A tengeri szállítmányozás legfőbb előnyei

Olcsó, biztonságos, környezetbarát


Az országhatárokon és kontinenseken átívelő kereskedelem tulajdonképpen már az ókor kezdete óta kíséri az emberiség történetét, és akárcsak évezredekkel ezelőtt, a tengeri kereskedelemnek ma is ugyan akkora jelentősége van, sőt. A tengeri szállítmányozás lehetővé teszi, hogy hatalmas mennyiségű árut olcsón és biztonságosan lehessen eljuttatni egyik helyről a másikra. A XXI. századi, mindenre kiterjedő, komplex kereskedelmi hálózatának alappillére ez, mely a színfalak mögül teszi könnyebbé mindennapjainkat.

A tengeri szállításnak kétségtelenül számos előnye van, nem véletlen, hogy a globális kereskedelem fő szállítási módjává az óceáni hajózás vált; a forgalmazott áruk körülbelül 90%-át mozgatják így. Az előnyöket hosszan sorolhatnánk, azonban most igyekszünk csupán a legfontosabb tényezőket kiemelni. Biztos Ön is látott már a filmekben, vagy netán a valóságban, olyan roppant nagy méretű konténerhajókat, melyek az óceán átkelésére hivatottak. A hatalmas hajók óriási mennyiségű terméket tudnak egyidejűleg elszállítani az egyes célországokba. Érdekesség, hogy a legnagyobb konténerszállító hajó 18.000 konténert képes szállítani. A rendkívüli kapacitás egyúttal lehetővé teszi az eltérő rakománytípusok egyszerre történő fuvarozását is.

  • Olcsó

A szállítmányozás ezen fajtája rendkívül költséghatékony alternatívát jelent a termelőknek, gyártóknak, hiszen termékeiket viszonylag olcsón juttathatják el a rendeltetési helyükre. A teherszállító repülőgépeknél sokkal kedvezőbb, és biztonságosabb megoldás, egyedül a gyorsaság az, ami a hátrányt jelenti. Csak akkor éri meg emellett dönteni, ha a szállítandó termék nem időkapus, azaz például nem romlandó, vagy nincs szoros határidőhöz kötve annak célba érése. Azért beszélhetünk kedvező díjszabásról a tengeri szállítás terén, mert egy-egy konténerhajó fuvarkapacitása több tízezer tonna is lehet, így az egységnyi költségek, nemzetközi konténer szállítás árak viszonylag alacsonyabbak a szárazföldi, vagy légi szállításhoz viszonyítva.

  • Környezetbarát

A tengeren történő áruszállítás emellett napjaink egyik leginkább környezetbarát megoldása, szemben például a légi, vagy szárazföldi szállítmányozással. A hajózás a teljes üvegházhatású anyagok kibocsájtásának mindössze 2,6%-át teszi ki. Ha ezt összevetjük a légi közlekedéssel, vagy más egyéb szállítási móddal, akkor sokkal nagyobb környezetkárosító hatást tapasztalhatunk. Az elmúlt években ráadásul jelentősen csökkent a szennyező anyagok mennyisége, különösen a tengerbe ömlött olaj.

  • Biztonságos

A tengeri fuvarozás azért biztonságos , mert egyrészt minimális a balesetek esélye, köszönhetően a modern konténerhajók felépítésének, és a korszerű műszereknek. Mindemelett a feladott áruról hivatalos értékpapírt adnak ki, amely minden fontos információt magába foglal, és biztosítékként szolgál. 

tengeri szállítmányozás biztonságos módon
A hatalmas konténerhajók a legbiztonságosabb transzportjárművek

  • Egyetlen hátrány: az idő

A tengeri szállítmányozás javára igen sok tényezőt fel lehet róni, így elsősorban a rugalmas és kedvező díjszabást, a minimális környezetkárosító hatást, és azt, hogy a konténeres szállítmányozás óriási mennyiségű, rendkívül sokrétű rakománytípus elszállítására ad lehetőséget. Ugyanakkor hátrányként hozható fel, hogy nem ajánlott az időérzékeny termékek továbbításához a hosszú tranzitidő miatt, hiszen a tengeri szállítmányozás során világszerte számos lépésen kell átmennie az árunak, mielőtt eléri a hajót, majd miután elhagyja azt – példaként említhetjük a szállítási dokumentációt, a vámkezelési folyamatokat vagy az áruk be- és kirakodását, sok esetben az induló-, és célállomás között az áruk egy részét egy közbenső kikötőben is átrakodják. Közvetlen szállítási módnál viszont utóbbi kiküszöbölhető. Összességében a tengeri szállítás 20-45 napot vesz igénybe, de forgalmasabb szezonokban, vagy előre nem látott események okán, mint mondjuk volt az Ever Given esete a Szuezi-csatornában, a tengeri szállítmányozás tovább tarthat, mint azt eredetileg tervezték. Ettől eltekintve más jellegű hátrányokról tulajdonképpen nem is beszélhetünk, ellenben a tengeri szállítmányozás, ahogy már említettük az egyik legbiztonságosabb árumozgatási módszer.

A tengeri szállítmányozás versenyképes szállítási költségeket kínál a szállítmányozóknak, különösen hosszú távolságokon. A költséghatékonyság abból fakad, hogy a szolgáltatást igénylő személyek, vállalkozások kívánságaitól függően teljes konténer rakományok (FCL), vagy részrakományok (LCL) szállítása is lehetséges. Az FCL a legköltséghatékonyabb szállítási mód, abban az esetben, ha nagy mennyiségű rakományról beszélünk, míg az LCL-t akkor éri meg választani, ha szállítandó termékeinek mennyisége kevesebb, mint 15 m3. Ugyanis a részrakományos módszer előnye abban rejlik, hogy egy konténert több feladó termékével töltenek meg, így a költségek megoszlanak, kifejezetten kedvező árakat kínálva ezzel. Persze azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ez sokkal hosszabb szállítási időt fog eredményezni, hiszen több kikötőben kell a konténert kinyitni. Amennyiben csupán kisebb rendelésekről van szó, melyek nem időkapusak, akkor mindenképp érdemes ezt a megoldást választania.

Kérjen ajánlatot űrlapunkon keresztül, amely alapján részletesebb információkkal szolgálhatunk!

Ajánlatkérés

tengeri szállítmányozás megszervezése - válassza a Tesmore-t


A Tesmore Logistic Magyarország egyik olyan logisztikai vállalkozása, melynek szolgáltatási palettájába beletartozik a tengeri szállítmányozás megszervezése is kikötői ügynökségeinken és különböző hajótársaságokon keresztül. 

Az üzletfelek igényeitől függően vállaljuk teljes konténer rakományok (FCL), vagy részrakományok (LCL) továbbítását tengeren túli viszonylatokban. Tengeri szállítás esetén a logisztikai cégnek, vagy a megbízónak kell dönteni, hogy melyik szállítási opcióval szeretne élni, mivel ez nagyban meghatározza a végösszeget, a szállításhoz szükséges időt, illetve a biztonságot is.

A tengeri szállítás során a rakomány célba juttatását konténerekkel oldják meg. Bizonyára mindenki látott már konténert, ha máshol nem is, de filmekben, sorozatokban biztosan, hiszen gyakran előforduló kellékek. A konténer tulajdonképpen egy fémből készült, egységrakományok képzésére alkalmas, többször is felhasználható nagyméretű doboz. A hajó konténer szállítás legfőbb célja, hogy megkönnyítse az áruk koncentrációját, mozgatását, átrakodását, szállítását. Ennek jegyében az áruszállítás egyik legpraktikusabb módja a tengeri konténer szállítás, mert így az áru egyben mozgatható és a megfelelő rakodó eszközök segítségével a konténer könnyen áthelyezhető egyik járműről a másikra.

A nemzetközi konténer szállítás több opciót is kínál, figyelembe véve a rakomány mennyiségét. Ennek jegyében az FCL, tehát a teljes konténer szállítás, a legköltséghatékonyabb módszer tengeri szállítmányozás során, ha nagy mennyiségű rakományról beszélünk. Ez körülbelül minimum 15 m3. Teljes konténer szállítás esetében a szállítási idő jóval rövidebb, hiszen ilyenkor csak egy megbízó rakománya kerül be a konténerben, míg az LCL, azaz részrakomány, típusú szolgáltatás során több feladóról és/vagy több címzettről beszélünk. Ebből az is következik, hogy biztonságosabb a rakomány útja, mivel a tengeri konténer nem kerül átmozgatásra több alkalommal, vagy kinyitásra. Persze a részrakományos szállítási módnak is megvan a maga előnye, mégpedig az, hogy rendkívül gazdaságos, ha a megbízó termékeivel nem tölthető meg egy teljes tengeri konténer . Tökéletes megoldásnak bizonyulhat a kisebb rendelések, kis mennyiségű áru szállításához, amennyiben az idő nem korlátozó tényező

Nemzetközi konténer szállítás árak érdeklik?

Ajánlatkérés

Nemzetközi konténer szállítás

Ezeket vegye figyelembe, ha még nincsenek tapasztalatai


Tudjuk, hogy nem egyszerű feladat bekapcsolódni a nemzetközi kereskedelembe, ha még nem teljesen ismeri a logisztikai folyamatokat, módszereket, kötelezettségeket stb. Mivel cégünknél mindenben igyekszünk támogatni ügyfeleinket, a gyakorlati tevékenységek, a kivitelezés mellett útmutatókkal, rövid összefoglalókkal is próbálunk segíteni, hogy minél szélesebb rálátást adjunk a nemzetközi logisztika, jelen esetben a tengereken átívelő konténer szállítás kapcsán. Röviden össze is gyűjtöttünk néhány fontos információt.

  • Mi kerül a konténerbe?

Először is fontos átgondolni, hogy milyen típusú árut szeretne szállítani. Mi az áru típusa? Kell-e hűteni? Veszélyes rakománynak számít? Bizonyos típusú rakományokhoz speciális dokumentumokra, engedélyekre lehet szükség. 

  • Mennyiségi keretek

A megfelelő logisztikai partner megtalálása gyakran a szállított rakomány típusától, mennyiségétől függ. Három fontos dolgot kell figyelembe vennie, ezek pedig a teljes súly, teljes méret (m3) és a raklapok száma. A szállítmány súlya és mérete is szerepet játszik a nemzetközi konténer szállítás árak kiszámításában. A nagyobb, hosszabb és nehezebb szállítmányok több helyet igényelhetnek, ezért a szokásos szolgáltatási díjakon felül további felárak is megjelenhetnek. Sok logisztikai vállalatra jellemző, hogy az FCL szolgáltatások mellett nem biztosítják az LCL lehetőségét, holott nagyon gyakori, hogy egy-egy tengeri konténer több feladó árucikkeivel telik csak meg. Szerencsére a Tesmore Logistic-nál erre is van lehetőség. 

  • Honnan hová szállítana?

A hajó konténer szállítás során ugyancsak fontos kérdés, hogy honnan hová szeretne szállítani, hiszen a távolság egy másik tényező lesz a teljes fuvarköltség szempontjából. Háztól házig szeretné szállíttatni a rakományát? Akkor szüksége van egy teljes körű logisztikai szolgáltatóra, amely belföldi szállítást és tengeri árufuvarozást egyaránt biztosít.

  • Mi az időkeret?

A tengeri szállítás során az egyik leghangsúlyosabb dolog az időkeret. Nagyon fontos meghatározni egy céldátumot, amikor az adott rakománynak célba kell érnie, és ehhez bekalkulálni olyan dolgokat, hogy mi történik váratlan késések esetén. A csúcsszezonban rendre számolni kell a hosszabb várakozási idővel. Az időkeret megtervezésekor másrészt figyelembe kell venni a kombinált fuvarozási módokat is.

  • Mennyi lesz a konténeres szállítási költsége?

Kis- és középvállalkozásként gondoskodnia kell arról, hogy működési költségei ne haladjanak meg egy bizonyos szintet, különösen a szállítás során. A tengeri szállítmányozásnak sokféle költsége lehet, azonban gyakran nem is maga a fuvarozás adja a kiadások jelentős részét, hanem a vámok megfizetése, engedélyek beszerzése, egyéb kiadások. A Tesmore Logistic-et választva nem kell aggódnia a rejtett költségek felől, hiszen mi átfogó, mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatót adunk Önnek minden tengeri fuvar előtt. 

Ajánlatkérés

tengeri szállítmányozás - Tesmore Logitics

Kisebb árumennyiség mozgatása tengeren


A tengeri szállítmányozás az egyik legolcsóbb és legbiztonságosabb módja annak, hogy egyszerre, nagy mennyiségű árucikket továbbítsunk a világ egyik pontjáról a másikra. Noha a lehetőség adott, hogy akár több konténernyi terméket is útnak indítson, nem feltétlen szükséges mindig nagy tételben gondolkodni, ugyanis lehetőség van kisebb árumennyiség mozgatására is a nemzetközi vizeken. A következő cikkben röviden ezt a témakört járjuk körbe. 

LCL, azaz bővebben részrakományos szállításról

A tengeri szállítmányozás szaknyelvében megkülönböztetünk LCL (Less than Container Load), azaz részrakományos szállítást, illetve FCL (Full Container Load), azaz teljes konténeres szállítást. Mind a két szállítási metódusnak megvannak a maga előnyei, attól függően, hogy mennyi árut szeretne hajóra pakolni, milyen sürgős a szállítmány célba érése, stb., itt több tényező is érvényesül. 

Az teljes konténeres és részrakományos szállítás között az a különbség, hogy az előbbi, azaz az FCL során egy egész konténer megtölthető a feladó termékeivel, tehát csak az ő portékája kerül be a konténerbe, nem kell más feladóval osztoznia, ám így a költségek sem oszlanak meg, de még így is kifejezetten költséghatékony, ha nagy mennyiségű rakományról beszélünk. Ezzel szemben az LCL szállítási módot választva az Ön áruja egy gyűjtőkonténerben fogja megtenni az utat más partnerek csomagjaival együtt. Az LCL szállítás alapvetően olcsóbb alternatíva, azonban jóval időigényesebb, mint az FCL szállítás, ráadásul utóbbi biztonságosabb is, hiszen nem nyitják ki a konténert egészen a célba érésig. 

Az online vásárlások hihetetlen mértékű felgyorsulása nyomán a hatékony logisztikai menedzsment, a gyors, biztonságos, költséghatékony szállítás fontosabbá vált mint valaha. Rengeteg vállalat tér át emiatt a tengeri szállítmányozásra, és ezen belül is igen népszerűvé és elterjedtté vált az utóbbi időkben a részrakományos szállítmányozás, például a légi szállítás helyett. A gyors térhódítás oka pedig nem más, mint az, hogy a különböző vállalatok a szezonális mennyiségi ingadozásokat is figyelembe véve gyorsan tudjanak reagálni a változásokra, és exportcikkeiket akár kisebb tételekre bontva, hamar el tudják juttatni a címzetthez. 

Mikor éri meg az LCL-t választani?

A gyűjtőkonténeres szállítmányozás akkor ajánlott, azon túl, hogy termékei nem töltenek meg egy egész konténert, ha nem időkapus az árucikkek célbaérése, azaz nem probléma a megnövekedett szállítási idő. Az LCL szállítmányozás során a rakományt akkor indítják el, ha a konténer megtelik, ezért hosszabb szállítási idővel kell számolni, valamint a szortírozás és a kikötő-lerakóhely közötti szállítás is meghatározó. Ebből kiindulva az LCL szállítás több szervezést is igényel, azonban, ha a Tesmore Logistic szolgáltatásai mellett teszi le a voksát, akkor továbbra sem lesz több feladata az adminisztráció kapcsán, hiszen ezt a terhet is levesszük a válláról.

Tengeri vagy szárazföldi szállítás
A Tesmore Logistic szolgáltatásait választva Önnek is segítünk a tengeri és szárazföldi szállítmányozás lebonyolításában!

A gyűjtőkonténeres szállítás egyik legfőbb előnye, hogy a kisebb mennyiségű áru összegyűjtésével költséghatékony módon tudja termékeit eljuttatni a rendeltetési helyükre, ugyanis a költségek megoszlanak a többi feladóval. A csomag elfoglalt helyének árát köbméterben határozzák meg. Általános szabály, hogy gyűjtőkonténeres szállítás esetén 1 tonna vagy 1 m3 a minimum súly, vagy méret, amivel igénybe lehet venni ezt a szolgáltatást.  Amennyiben ennél kisebb a küldemény, a minimum díj kerül felszámításra.

Konténeres szállítmányozás? Forduljon hozzánk bizalommal bármikor!

Ajánlatkérés

A tengeren túli üzleti partnerek, vásárlók rendeléseinek biztonságos, gyors eljuttatása komoly fejtörést okozhat, azonban nem kell aggódnia, ha a Tesmore Logistic-et választja partneréül, ugyanis mindent megteszünk, hogy minél több tehertől és feladattól mentesítsük ügyfeleinket. Segítünk Önnek megtalálni a lehető legelőnyösebb szállítási módot, illetve globális hálózatunkkal és kapcsolatainkkal is támogatjuk terveit. 

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása