A raktárválasztás szempontjai

2021. szeptember 10.
323
kedvező megoldás lehet a raktárbérlés

A raktárbérlés egy nagyon kedvező megoldás olyan induló-, vagy kisvállalkozások számára, melyek egyelőre nem engedhetik meg maguknak, hogy termékeiknek, gyártmányaiknak külön raktárépületet tartsanak fent, hiszen ez rendkívül költséges, ráadásul rengeteg adminisztrációval jár, esetleg külön munkaerőt is fel kell venni ehhez. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen raktárat választ bérlés céljából. Mutatjuk, hogy miért. 

Mitől jó egy raktár? Ezeket vegye figyelembe!

Ha Ön is szeretne raktárat bérelni, hogy termékeit hosszabb-rövidebb időre biztonságos helyen tárolhassa, akkor adunk némi támpontot ahhoz, hogy ki tudja választani a legmegfelelőbb szolgáltatásokat.

Megközelíthetőség, fizikai jellemzők

Az egyik első kritérium, melyet érdemes szem előtt tartani az a megközelíthetőség, elhelyezkedés. Értelemszerűen olyan raktárépületet érdemes választani, mely könnyen megközelíthető, azaz jó minőségű utakkal, kedvezően van bekötve a közlekedési hálózatba. Triviális ugyan, de nagyon fontos az is, hogy mekkora az épület alapterülete, hiszen elképzelhető, hogy idővel sokkal több helyre lesz szüksége, így egy másik, nagyobb raktárba költözni plusz kiadást jelentene.

Érdemes személyesen helyszíni szemlét is tartani, mielőtt letenné a voksát egy raktár mellett, hiszen az épület fizikai állapota nem biztos, hogy kiderül a leírásokból, képekből. Szemügyre kell venni az épületszerkezetet, felszereléseket, azok minőségét. Egy-egy ilyen terepszemle alkalmával sok mindenre fény derülhet, így nem érdemes elhanyagolni. 

Szolgáltatások sokszínűsége

A fizikai paramétereken túl nagyon fontos, hogy a  raktárlogisztikai partnervállalat szolgáltatási köre ne merüljön ki csupán az árucikkek tárolásában, hanem vállalja a komissiózást, csomagolást, nyilvántartást és persze a termékek fuvarozását is. Ezek természetesen az egyéni igények függvényei, azonban ez bizonyulhat a legkézenfekvőbb módszernek, ha költséghatékony megoldást keres.
A raktárlogisztikai szolgáltatások kapcsán mindenképp ellenőrizni kell, hogy az adott raktár mely országokba, milyen típusú logisztikai szervezést, fuvarozást vállal.

Informatikai hálózat

Sokat elárul a használt informatikai rendszer korszerűsége is. A modern hálózatok garantálják portékája biztonságát, hiszen így minden termékének mozgása pontosan nyomon követhető. Súlyponti kérdés az is, hogy a raktár milyen mértékben biztosít rálátást a tárolt árucikkek mozgására. Amit még érdemes szem előtt tartani az a tárolási rendszer korszerűségi színvonala, és persze a szállítási és a raktározási költségek is elsődleges aspektusok.

Fejlett informatikai rendszerek a modern raktárakban
A fejlett informatikai rendszerek egy modern raktár elengedhetetlen kellékei

Válassza a Tesmore Logistic szolgáltatásait!

A Tesmore Logistic Magyarország egyik legnívósabb logisztikai vállalkozása, hiszen ügyfeleinknek széleskörű, precíz szolgáltatásokat nyújtunk.
Cégünk fő profilja alapvetően a nemzetközi, illetve belföldi szállítmányozás, fuvarozás, azonban professzionális vállalatként a raktárlogisztikai szolgáltatások sem hiányozhatnak repertoárunkból. Éppen ezért áll rendelkezésünkre egy 1000 m2-es raktár Budapest XXII. kerületében, ahol az alapvető raktározási feladatokon túl számos egyéb szolgáltatással támogatjuk partnereinket, úgy mint:

  • Tárolás fedett és nyitott területeken
  • Betárolás, kitárolás
  • Kézi és gépi anyagmozgatás
  • Raklapos és egyedi áruk kezelése
  • Komissiózás, árukiszedés, egységrakomány-képzés
  • Csomagolás, pántolás, fóliázás
  • Számítógépes készletnyilvántartás

A Tesmore Logistic raktár Budapest központtal vállalja a közúti és tengeri szállítmányozást immár 26 célországba.
Azon felül, hogy szolgáltatások széles palettáját biztosítjuk, általunk akár kapcsolati tőkéjüket, gazdasági érdekeltségüket is bővíthetik üzletfeleink, hiszen számos partnerrel rendelkezünk szerte Európában. Ez egy remek lehetőség az induló vállalkozások számára, hogy nemzetközi szinten is új kapcsolatokat építsenek.

A Tesmore Logistic raktár Budapest egyik legmodernebb logisztikai központja. Ha Ön is szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!